Κείμενο: Νίκος Τριγκίδης – Φωτογραφίες: Ελένη + Νίκος Τριγκίδης

Δεν ξέρω τι εντύπωση αφήνω όταν παρατηρώ ή μελετώ προσεκτικά κάτι. Σ’ αυτή την περίπτωση με πλησίασε ένας υπάλληλος από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Θέλησε να μου δώσει πληροφορίες γύρω από τις απεικονίσεις που πλαισιώνουν την αίθουσα υποδοχής. „Είναι από τη μυθολογική ζωή του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας στην ελληνική μυθολογία. Το ξενοδοχείο αυτό είναι το Παλάτι του Ποσειδώνα“. Όταν του αποκάλειψα ότι έχω καταγωγή ελληνική, μου ζήτησε να τον ακολουθήσω. Με οδήγησε μέσα από διάφορους διαδρόμους και χώρους του ξενοδοχείου στην είσοδο των Los Champers (ελλην. Χαμένες Αποθήκες) όπου βρισκόταν ένας θρόνος. «Σαν απόγονος του Ποσειδώνα, η θέση αυτή εδώ είναι για σένα», μου είπε.
Τέτοιου είδους γνωριμίες έχουν ένα ιδιαίτερο προτέρημα, να πάρεις πληροφορίες από πρώτο χέρι.
Το Παλάτι του Ποσειδώνα είναι ένα μεγαλοπρεπές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ήδη με την άφιξη στην είσοδο και την αίθουσα υποδοχής (Lobby) μοιάζει σαν να εισέρχεσαι σε ένα παραμυθένιο κόσμο του Γουώλτ Ντίσνευ (Walt Disney). Το κέντρο της αίθουσας κοσμεί ένα υπερμεγέθες γυάλινο κοράλλι μέχρι το ύψος της οροφής. Κοχύλια, κοράλλια, πότε κρεμασμένα, άλλοτε να διακοσμούν σαν φωτιστικά.
Eίναι το οικοδόμημα στο κέντρο του κυματοθραύτση που προφυλάσσει το τεχνιτό φοινικόδενδρο στα παράλια του Ντουμπάι. Κάτι παρόμοιο σαν την κορυφή της πυραμίδας, το πολύτιμο διαμάντι στην βασιλική κορώνα. Προσβάσιμο μέσω μίας υποβρύχιας σήραγγας έξι δρομολωρίδων και με το μονόδρομο τρένο „monorail“ με την υπερυψωμένη γεφυρογραμμή η οποία επιπλέει πάνω από τα νερά της θάλασσας.
Σε 22 ορόφους διαθέτει 23 εστιατόρια – καφετέριες – μπαρ, 17 από τα οποία βραβευμένα ως κορυφαία, με αίθουσα δεξιώσεων μεγέθους 2.100 τ.μ. και περισσότερα από 1.500 υπερπολυτελή δωμάτια και σουίτες, εκ των οποίων οι ακριβότερες βρίσκονται σε υποβρύχιο όροφο με τα παράθυρα τους να αφήνουν την υπέροχη θέα στον εντυπωσιακό κόσμο των παρακείμενων ενυδρείων. Εργάζονται 3500 υπάλληλοι,-αναλογικά 2 υπάλληλοι για κάθε δωμάτιο-, από 80 περίπου κράτη, οι οποίοι ομιλούν περισσότερες από 100 διαφορετικές γλώσσες.
Στον εμπορικό δρόμο των καταστημάτων σε φωτεινές βιτρίνες εκτίθενται προς πώληση προϊόντα από διάσημα ονόματα όπως Armani, Versage, Bulgari, Rolex, Gucci, Hermes, κλπ. Το μονόδρομο τρένο „monorail” καταλήγει εδώ και μεταφέρει καθημερινά περίπου 40.000 επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Η πολυπλοκότητα του συγκροτήματος γεννάει με τον καιρό μία ατελείωτη, ανεκπλήρωτη περιέργεια. Μη σου διαφύγει τίποτε; Τι υπάρχει ακόμη που πρέπει να ανακαλύψεις; Τι δεν είδες ακόμη; Που οδηγεί αυτός ο διάδρομος;
Ένα πελώριο ενυδρείο, το «AMBASSADOR LAGOON», με χωρητικότητα 11 εκατομμύρια λίτρα νερού και μέγιστο βάθος 10 μ. διατρέχει ένα μεγάλο μέρος του συγκροτήματος. Περισσότερα από 65.000 ψάρια και άλλα θαλάσσια πλάσματα συγκεντρώνουν στα παράθυρά του πλήθος επισκεπτών, ιδιαίτερα τις ώρες τροφοδοσίας των ψαριών. Καρχαρίες, διαβολοσαλάχια, σφυρίδες, ηλιόψαρα, κ.α. μικρότερα είδη ψαριών από τον περσικό κόλπο χαίρονται και κολυμπούν παίζοντας σαν μικρά παιδιά όταν τους δίνουν την τροφή τους. 165 ειδικοί στη θαλάσσια βιολογία φροντίζουν ημέρα και νύχτα το εύθραυστο αυτό οικοσύστημα.
Ιδιαίτερα στους χώρους των „LOS CHAMPERS“ (ελλην. Χαμένες Αποθήκες) ζωντανεύει ο μύθος της βυθισμένης Ατλαντίδας. Σε δέκα περίτεχνα σχεδιασμένα και μυστηριώδη δωμάτια συνδεδεμένα με δαιδαλώδεις διαδρόμους μπορεί κανείς στα παράθυρα 20 ενυδρείων να παρατηρήσει το κυριολεκτικά πολύχρωμο περιβάλλον του υποβρυχίου κόσμου. Περίπου 6.000 επισκέπτες καθημερινά πλανώνται στα υπόγεια περάσματα, θαυμάζοντας τα βυθισμένα στο νερό σοκκάκια, τις πλατείες, τα αντικείμενα με θησαυρούς, τις με ιερογλυφικά διακοσμημένες πέτρες, οικοδομικά κατάλοιπα της θρυλικής Ατλαντίδας, τα ναυάγια ενός χαμένου πολιτισμού.
Οι μεγάλες πισίνες, η ιδιωτική παραλία μήκους 1.500 μέτρων, οι τεράστιοι χώροι SPA, το KIDS CLUB για τη διασκέδαση των μικρών επισκεπτών, το «ADVENTURE WATERPARK», το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στη μέση Ανατολή. Σε μία έκταση 17.000 τ.μ. σε εγκαταστάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας με λιμνοθάλασσες, 30 υπέροχες νεροτσουλήθρες, από τις οποίες η περίφημη υπερτσουλήθρα του „ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ“ όπου γλιστράς από 28 μ. ύψος, σε 60 μ. μήκος και διαπερνάς μέσα από μία ακριλική σωλήνα τη δεξαμενή με τους καρχαρίες. Ένα πλωτό υδάτινο ρεύμα σαν ποτάμι, μήκους 2,5 χιλμ. διασχίζει την εγκατάσταση αυτή της αναψυχής.
Στο «DOLPHIN BAY» μία τεράστια δεξαμενή όπου οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν, να παίξουν και να ταΐσουν δελφίνια.
Ένα μεγαλοπρεπές ξενοδοχειακό συγκρότημα με υπερθετικές προσφορές, συναρπαστικές εμπειρίες και απεριόριστες περιπέτειες. Η Ατλαντίδα του Φοίνικα (Atlantis the Palm) ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στην τεχνική νησίδα του Φοίνικα στο Ντουμπάι. Εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2008 συνάμα με τα εγκαίνια της τεχνικής νησίδας „Παλμ“. Θέμα του είναι η βυθισμένη πόλη της Ατλαντίδας. Η προσθήκη „του Φοίνικα” δόθηκε διότι είναι αντίγραφο ακριβώς παρόμοιου συγκροτήματος, γνωστό από κινηματογραφικές ταινίες του James Bond, στις Μπαχάμες με την προσθήκη „Paradise Island“.
Υ.Γ. Οι περιγραφές και φωτογραφίες στηρίζονται σε προσωπικές εμπειρίες τις οποίες βιώσαμε στην επίσκεψή μας στα τελη του Σεπτέμβρη 2022.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments