Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Γράφαμε χθες για τις Κάμαρες τον πρώτο οικισμό που συναντά όποιος επισκέπτεται τη Σίφνο και αυτό γιατί εκεί βρίσκεται το λιμάνι του νησιού.
Από τις Καμάρες ανηφορίζουμε για την Απολλωνία, την πρωτεύουσα της Σίφνου και διοικητικό της κέντρο. Αποκαλείται επίσης και Σταυρί! Η απόσταση είναι κοντά στα πέντε ανηφορικά χιλιόμετρα και η συγκοινωνία με λεωφορεία τακτική.
Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους. Είναι από τους πιο elegant οικισμούς του Αιγαίου, εξαιρετικά φροντισμένη. Έχει αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά όπου κυριαρχεί το λευκό με το γαλάζιο να δένει αρμονικά. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς για έναν οικισμό αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα.
Ο κεντρικός, διάσημος πλέον, πεζοδρόμος ονομάζεται «το στενό» και αποτελεί το κέντρο της τουριστικής και νυκτερινής ζωής της Απολλωνίας. Καταστήματα υψηλής αισθητικής, σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές, εκκλησιές ενσωματωμένες στο οικιστικό σύνολο, συναντά ο επισκέπτης περιδιαβαίνοντας «το στενό» ή τα στενά της Απολλωνίας.
Από τους σημαντικότερους επισκέψιμους χώρους της Απολλωνίας είναι το λαογραφικό μουσείο στην Πλατεία Ηρώου (απέναντι από το ταχυδρομείο), το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή της Σίφνου.
Η Απολλωνία διαθέτει ό,τι χρειάζεται ο επισκέπτης για διαμονή, φαγητό, shopping και διασκέδαση. Στην αγορά της θα βρείτε μεταξύ άλλων πρωτότυπα κοσμήματα από Σιφνιούς αργυροχρυσοχόους και παραδοσιακά σιφνέικα κεραμικά. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια θα δοκιμάσετε ντόπιες γεύσεις αλλά και ψαγμένη διεθνή κουζίνα.

Info…
Στη Σίφνο πήγαμε τα πλαίσια κρουαζιέρας με το mega yacht Elysium της ελληνικής εταιρείας Elixir Boutique Cruises , που πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στις Κυκλάδες. Τις κρουαζιέρες θα τις βρείτε στο τουριστικό γραφείο Tsakiridis Loukas Travel που εδώ και πολλά χρόνια εξειδικεύεται στις κρουαζιέρες.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments