Φωτογραφίες: Νικόλας Οικονόμου

Oι Ρωμαίοι συνηθίζουν να  λένε πως “για να δεις τη Ρώμη δεν φτάνει μια ζωή” και δεν έχουν άδικο. Οι Έλληνες την τοποθετούν στην κορυφή των ταξιδιωτικών τους προτιμήσεων, καθώς αναζητούν ρομαντισμό, ψώνια και διασκέδαση. Εκατομμύρια είναι και οι τουρίστες από όλη τη γη, που πηγαινουν σε αυτή τη μαγική πόλη. Ίσως και να φταίνε τα κέρματα που ρίχνουν οι επισκέπτες στα νερά της περίφημης Fontana di Trevi και επαληθεύουν τον πόθο της επιστροφής.

H αιώνια πόλη, η αγαπημένη Ρώμη, δεν αποτελεί τυχαία έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Διότι μάλλον τα έχει σχεδόν όλα και σε τεράστια ποικιλία. Ένας μεγάλος περίπατος στη Ρώμη, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία καθλως ζεις και κινείσαι μέσα σε ένα τεράστιο ανοιχτό μουσείο. Το χθες συνυπάρχει απόλυτα και αρμονικά με το σήμερα.

Ξεκινήστε από το Βατικανό το θρησκευτικό σύμβολο των καθολικών, αλλά και περπατήστε στα λιθόστρωτα της σοκάκια, στις αψιδωτές γέφυρες του Τίβερη, σταματήστε στην Πιάτσα Βενέτσια, φωτογραφήστε τα περίτεχνα συντριβάνια στις όμορφες πλατείες, τα παλιά μπαρόκ, αναγεννησιακά, μεταπολεμικά ή αρχαία κτίρια και μνημεία με ορόσημο το Κολοσσαίο.

Η Ρώμη όμως δεν είναι μόνο παρελθόν αλλά παρόν και μέλλον! Έτσι, θα απολαύσετε επιπλέον υπέροχες γεύσεις στα ιστορικά καφέ, τρατορίες και τζελατερίες, αλλά και θα πραγματοποιήσετε το καθιερωμένο shopping στους δεκάδες οίκους μόδας της πόλης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments