Κείμενο – φωτογραφίες: Εβελίνα Παπαδοπούλου

Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα του Πηλίου, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες από όλο το κόσμο. Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα στην καλύτερη τους εκδοχή, η γεωγραφική τοποθεσία μαζί με τη ζωή στον οικισμό χαρίζουν στον επισκέπτη μια νότα ιταλικής Ριβιέρας και Χαλκιδικής σε ένα.
Η τεράστια αμμουδιά με τα γαλαζοπράσινα δροσερά νερά που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο χωριό, δίνει την ευκαιρία στον τουρίστα να απολαύσει, είτε από μόνος του είτε σε κάποιο beach bar, μια ζεστή και γεμάτη μέρα στη παραλία. Αξίζει να σημειωθεί πως η καλύτερη και ομορφότερη ώρα της ημέρας στον Άγιο Ιωάννη είναι το απόγευμα όταν ο ήλιος κρύβεται πίσω από το βουνό των Κενταύρων, ο ουρανός αποκτά ροζ και κίτρινα χρώματα, η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει και ο κόσμος βγαίνει ξανά στους δρόμους για τη βραδινή τους έξοδο.
Υπάρχουν πολλές επιλογές για να περάσει κανείς το απόγευμά του στον Άγιο Ιωάννη, όπως εστιατόρια, καφέ και μπαρ σχεδόν σε όλο το χωριό και πάντοτε μπροστά στη θάλασσα.
Επιπλέον, βασικό αποτελεί το γεγονός πως καθένας που διαμένει στον Άγιο Ιωάννη και επιθυμεί να δει και κάτι το παραπάνω, μπορεί να επισκεφθεί τα γειτονικά χωριά του Πηλίου όπως το Μούρεσι και η Τσαγκαράδα. Αρκεί να έχει υπομονή με το τραγικό οδικό δίκτυο του Πηλίου.
Αναμφίβολα, ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί έναν απροσδόκητα ευχάριστο συνδυασμό πολλαπλών στοιχείων της φύσεως μαζί που μυρίζει έντονα καλοκαίρι από μακριά…

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments