Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
 
Ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδας, είναι ένας από τους πιο γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας. Πρόκειται για ένα μικρό ψαροχώρι που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα και σταδιακά μεγάλωσε. Πήρε το όνομά του από το ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εντός του οικισμού.
Όλος ο οικισμός είναι περικυκλωμένος από χιλιάδες πεύκα και ελαιόδεντρα που δημιουργούν ένα υπέροχο κοντράστ με τα βαθύ γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου. Ωραίες παραλίες για μπάνιο, οργανωμένες και μη, υπάρχουν πέριξ του οικισμού.
Η γραφική παραλιακή του ζώνη γοητεύει τους τουρίστες καθώς προσφέρει υπέροχη θέα στην θάλασσα. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προσφέρουν τα πάντα και κυρίως ολόφρεσκα θαλασσινά. Άλλωστε ο οικισμός διαθέτει ψαρολίμανο και τα ψαροκάικα φροντίζουν να προμηθεύον καθημερινά την περιοχή.
Από τον Άγιο Γεώργιο ξεκινούν τα σκάφη για κρουαζιέρες στα κοντινά Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών ακατοίκητων νησιών που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους. (δες εδώ: https://omorfataxidia.gr/…/lichadonisia-oyte-maldives…/)
 
Info…
Ο Άγιος Γεώργιος απέχει 27 χιλιόμετρα από τα Λουτρά της Αιδηψού και 42 χιλιόμετρα από την Ιστιαία.
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments