Το πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Grand Hotel Palace, είναι το πρώτο στην Ελλάδα που λαμβάνει πιστοποίηση #gopafree από τον Οργανισμό Cigaret Cycle, για τον αριθμό αποτσίγαρων που συγκεντρώνει και αυτά στη συνέχεια προωθούνται στο εξωτερικό για ανακύκλωση.
Ο οργανισμός Cigaret Cycle , επεκτείνει τη δράση του στην Κεντρική Μακεδονία και στον χώρο του Τουρισμού φιλοδοξώντας να τοποθετήσει κάδους συλλογής αποτσίγαρων σε όλο και περισσότερους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος. Προηγήθηκε μια επιτυχημένη συνεργασία με περισσότερους από 15 δήμους σε ολόκληρη τη χώρα και την τοποθέτηση περισσότερων από 300 κάδους.
Κάθε χρόνο τη χώρα μας ρυπαίνουν περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια αποτσίγαρα. Τα αποτσίγαρα που θεωρούνται αστικό απόρριμμα είναι μια ύπουλη απειλή, καθώς περιέχουν τοξικές ουσίες μαζί με τον καπνό αλλά και μικροπλαστικό στο φίλτρο τους. Η απόρριψη τους μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ τα ίδια τα απορρίμματα που δεν βιοδιασπώνται παραμένουν για περισσότερα από 15 χρόνια στο Περιβάλλον.
Με γνώμονα την σημαντική επισκεψιμότητα που έχουν τα ξενοδοχεία στη χώρα μας αλλά και τον υψηλό αριθμό εργαζομένων που απασχολούν, η ένταξη ξενοδοχειακών μονάδων στο πρόγραμμα θα συμβάλλει σημαντικά στη διεύρυνση του αριθμού των αποτσίγαρων που αποσύρονται από το Περιβάλλον και προωθούνται προς ανακύκλωση.
Μέχρι σήμερα η Cigaret Cycle έχει δημιουργήσει ειδικούς κάδους συλλογής των αποτσίγαρων αλλά και ατομικά και ανακυκλώσιμα τσιγαροδοχεία για την συλλογή σε ατομικό επίπεδο, και έχει πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης προκειμένου η συνήθεια της απόρριψης των αποτσίγαρων στους ειδικούς κάδους να αποκτήσει τον χαρακτήρα νοοτροπίας και υιοθέτησης μιας στάσης ζωής για κατοίκους και επισκέπτες μιας περιοχής, για τους εργαζομένους μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και το ευρύ κοινό των αστικών κέντρων. Παράλληλα, καθαρισμοί παραλιών, πάρκων και δημόσιων χώρων αποτελούν παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις με τη συνδρομή και την υποστήριξη κοινωνικών φορέων, ιδρυμάτων αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Κάθε αποτσίγαρο που δεν ανακυκλώνεται μπορεί να μολύνει 7 λίτρα νερού. Ενδεικτικά και με βάση πρόσφατο παράδειγμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων από τους χώρους επιχείρησης που έχει τοποθετήσει τους ειδικούς κάδους του Οργανισμού, 43,90 κιλά αποτσίγαρα δηλαδή 43.900 αποτσίγαρα, έχουν ως ανακυκλώσιμο αποτέλεσμα 28,60 κιλά πλαστικού για βιομηχανικά προϊόντα, 18,30 κιλά λίπασμα και 307,30 τετραγωνικά μέτρα που δε θα ρυπανθούν

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments