Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες των κλιμακίων χάντμπολ από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στις Σέρρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για να συμμετέχουν σε προπονητικό καμπ, έκαναν ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και τους αγώνες και επισκέφθηκαν την προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Κερκίνης.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν Grass Handball δίπλα στη λίμνη, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Κερκίνης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την βιοποικιλότητα και τις αξίες του υγροτόπου.
Η Λίμνη Κερκίνη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, καθώς φιλοξενεί 300 είδη πουλιών, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους κορυφαίους οικοτουριστικούς προορισμούς, προσελκύοντας επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η επίσκεψη στην Κερκίνη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το Περιβάλλον», που υλοποιεί η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από στοχευμένες δράσεις χάντμπολ, τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και παράλληλα να κατανοήσουν την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, ούτως ώστε να αποτελέσουν φορείς της θετικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments