Με σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις – Σεβόμαστε το περιβάλλον – Γινόμαστε ενεργοί πολίτες» περισσότερα από 130 άτομα, μικροί και μεγάλοι μαθητές στην πλειονότητά τους, συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια στην παραλία της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που συντονίζει η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Η εθελοντική δράση αποτελεί μέρος του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Κολλεγίου Ανατόλια και σε αυτήν πήραν μέρος:
• μαθητές/τριες του Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια,
• μαθητές του Pinewood International School,
• Αμερικανοί φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα του ακαδημαϊκού τους εξαμήνου στο ACT – American College of Thessaloniki στο πλαίσιο του προγράμματος Study Abroad,
• γονείς και εργαζόμενοι του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού,
• και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
Οι εθελοντές κινήθηκαν κατά μήκος της ακτογραμμής σε μία απόσταση 1.000 μ. και συνέλεξαν 600 κιλά απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 10 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα υλικά. Ανάμεσα στα «ευρήματα» που προέκυψαν από την καταγραφή των απορριμμάτων ήταν: αποτσίγαρα, πλαστικά καλαμάκια, καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι, κουτιά φελιζόλ για αλιεύματα, δίχτυα αλιείας, σακούλες, πλαστικά ποτήρια, πλαστικά βαρέλια και ρόδες αυτοκινήτων. Μεγάλος ήταν ο αριθμός των οικοδομικών υλικών και μπάζων, καθώς και οι συσκευασίες τροφίμων. Η καταγραφή των απορριμμάτων θα αποσταλεί στη HELMEPA, ενώ τα αποτελέσματα θα τα κρατήσει και το Κολλέγιο Ανατόλια για τα προγράμματα Πράσινης Εκπαίδευσης που υλοποιεί.
«Ένας από τους κύριους στόχους του Κολλεγίου Ανατόλια είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές τους για τον δυνητικό τους ρόλο στην κοινωνία και να τους ενεργοποιήσει για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο κάθε άνθρωπος να αντιληφθεί τον ρόλο και τις ευθύνες του σε κάθε ανθρώπινη κοινωνική δραστηριότητα, και αυτό μπορεί να το διδαχθεί κυρίως από μικρή ηλικία και από το σχολείο» ανέφερε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments