Πως θα είναι στο μέλλον τα ξενοδοχεία σε σχέση με την επιβάρυνση που προκαλούν στο περιβάλλον; Ίσως το μέλλον δείχνει το District Hive, ένα ξενοδοχείο που αποτελείται από κάψουλες που ονομάζονται podtel.
Το πολυτελές podtel, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα σε συνθήκες άνεσης και πολυτέλειας, ελέγχεται από τεχνητή νοημοσύνη και λειτουργεί μέσω έξυπνων συσκευών. Μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, ακόμη και στα πιο ερημικά μέρη, καθώς δεν έχει ανάγκη να συνδεθεί με δίκτυα κοινής ωφέλειας (νερό, ηλεκτρικό, αποχέτευση).
Αναπτύχθηκε από την ισπανική εταιρεία MOHO Arquitectos, που υιοθετεί μια πολυεπιστημονική προσέγγιση του τουρισμού που είναι βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνη. Σέβεται τη φύση προσφέροντας πρόσβαση σε αυτήν ενώ δεν αφήνει κανένα ίχνος. Επειδή δεν χρησιμοποιούνται τοπικοί πόροι, δεν υπάρχει περιβαλλοντική επίδραση στην περιοχή.
Αυτό το οικολογικό ξενοδοχείο μπορεί να παράγει το δικό του νερό από τον αέρα, ηλιακή ενέργεια αρκετή για να λειτουργεί για τέσσερις ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια. Μετατρέπει τα σκουπίδια σε τέφρα ενώ τα λύματα φιλτράρονται μέσω δύο διαδικασιών φιλτραρίσματος, έτσι ώστε να χρησιμεύσουν ως νερό άρδευσης.
Όλες οι συσκευές ελέγχονται από μια εφαρμογή για κινητά, η οποία ενημερώνει για την εναπομένουσα ενέργεια, την ηλιακή παραγωγή, τη θερμοκρασία, την παραγωγή και ποιότητα του νερού. Ρυθμίζει επίσης το άνοιγμα των θυρών, την εσωτερική οσμή, τον φωτισμό, τη μουσική την τηλεόραση, την αγορά τροφίμων και ποτών κατά παραγγελία. Τα πάντα από αυτήν την εφαρμογή, που ονομάζεται “DISTRICTHIVE”.
Το podtel είναι μια πλήρως βιομηχανοποιημένη δομή που εγκαθίσταται σε λίγες ώρες. Δεν έχει θεμέλιο, δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος στο οποίο κάθεται και δεν απαιτεί υδραυλικές εγκαταστάσεις, αγωγούς ή αποχέτευση.
Η δομή είναι 35 τετραγωνικά και διαθέτει μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο (με διπλό κρεβάτι και δύο μονά κρεβάτια), πολυλειτουργικά αρθρωτά ντουλάπια και ράφια και μια μικρή αλλά βασική εγκατάσταση δωμάτιο με όλο τον τεχνικό εξοπλισμό. Το podtel περιλαμβάνει επίσης ένα ανοιχτό αίθριο για να μπορείτε να δείτε τα αστέρια.
Έχει αναπτυχθεί ήδη στις Αζόρες, την Μαδέιρα, την Ισλανδία, τον Μαυρίκιο, την Ρουάντα την Σουηδία, τις ΗΠΑ και αλλού…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments