Η ομάδα μπάσκετ της Μακάμπι, το αθλητικό καμάρι του Ισραήλ, φέτος δεν τα πηγαίνει καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurolegue. Ωστόσο σε κάθε διεθνή αγώνα το ιστορικό Γιαντ Ελιάου, γεμίζει και η έδρα χαρακτηρίζεται ως η πιο καυτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από αυτήν του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι.
Κάπως έτσι ήταν και την προηγούμενη Πέμπτη στον αγώνα με την ισπανική Μπασκόνια. Στον αγώνα αυτό, υψηλός καλεσμένος ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος βρέθηκε στο Τελ Αβίβ στα πλαίσια της “Διπλωματία των Πόλεων” για την τουριστική προώθηση της Θεσσαλονίκης.
Τον Κυρ-Γιάννη περίμενε έξω από το γήπεδο ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ Ρον Χουλντάι και οι συνεργάτες του. Τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης συνόδευαν ο αντιδήμαρχος τουρισμού και διεθνών σχέσεων Σπύρος Πέγκας και ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιαννης. Ο τελευταίος συμμετείχε στην αποστολή της “Διπλωματίας των Πόλεων” καθώς η Νάουσα ξεκίνησε συγκροτημένη προσπάθεια για την τουριστική της ανάπτυξη.
Οι δυο Δήμαρχοι, του Τελ Αβίβ και της Θεσσαλονίκης, αφού τα είπαν για λίγο σε σουίτα του γηπέδου, στην συνέχεια κατέβηκαν κάτω στον αγωνιστικό χώρο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από την πρώτη σειρά. Όταν στο ημίχρονο τα μεγάφωνα ανήγγειλαν ότι “στο γήπεδο βρίσκεται ένας πραγματικός φίλος του Ισραήλ, ένας πραγματικός φίλο του Τελ Αβίβ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης” ο κόσμος χειροκρότησε θερμά ενώ οι οθόνες έδειχναν τον Γιάννη Μπουτάρη, μάλλον αμήχανο, και τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ να τον παροτρύνει να σηκωθεί και να χαιρετίσει τον κόσμο.
Γεγονός είναι ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό, όχι μόνο στο Ισραήλ άλλα σε πολλές ακόμη χώρες όπου χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Αυτή η δημοφιλία του Δημάρχου, άνοιξε πολλές πόρτες για τη Θεσσαλονίκη που σε άλλη περίπτωση θα ήταν κλειστές. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, αφιερώματα σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ η ιστορική αλλά άγνωστη Θεσσαλονίκη έγινε πιο γνωστή και μάλιστα σε διεθνή κέντρα αποφάσεων.
Ωστόσο αυτό για κάποιους πολίτες μικρή σημασία έχει καθώς η πόλη έχει τα προβλήματα της και στη χώρα μας παντού και πάντα για όλα φταίει ο Δήμαρχος ακόμη και σ΄αυτά που δεν φταίει…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments