Κείμενο – φωτογραφία: Σάκης Παπαδόπουλος

Η Joyce, είναι μια από τις 150 περίπου υπαλλήλους του Οργανισμού Τουρισμού του Βερολίνου, ο οποίος φροντίζει για την τουριστική προβολή και προώθηση της πόλης, και το κάνει με μεγάλη επιτυχία καθώς η γερμανική πρωτεύουσα είναι τρίτη στην Ευρώπη σε αριθμό τουριστών (πάνω από 30 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το χρόνο στα ξενοδοχεία της πόλης).
Η Joyce, γεννήθηκε στον Ανατολικό Βερολίνο όταν η πόλη ήταν χωρισμένη στα δύο. Όταν το 1989 κατέρρευσε το τείχος του αίσχους ήταν μόλις εννέα ετών. Εκείνο το βραδύ που άλλαξε ο ρους της ευρωπαϊκής ιστορίας, ήταν στη γιαγιά της και δεν κατάλαβε κάτι. Την άλλη μέρα το πρωί, τηλεφώνησε μητέρα της και την ενημέρωσε για τις κοσμοϊστορικές εξελίξεις. Η Joyce γεμάτη ενθουσιασμό της είπε: «Ωραία, τώρα μπορείς να μου πάρεις μια Μπάρμπι.» Για την μικρή Joyce, η κατάρρευση του τείχους σήμαινε πως θα μπορούσε να έχει και αυτή κάποια παιχνίδια που έβλεπε στα δυτικογερμανικά κανάλια, τα οποία φυσικά έβλεπε κρυφά καθώς η θέαση τους απαγορεύονταν από το ανατολικογερμανικό καθεστώς.
Όταν η Joyce έγινε 14 ετών στην ενωμένη πλέον Γερμανία, οι γονείς της, της ανακοίνωσαν πως θα πήγαιναν επιτέλους για πρώτη φορά διακοπές. Η μικρή θύμωσε πάρα πολύ καθώς δεν συμφωνούσε με τον προορισμό. Ήθελε Λονδίνο ή Μαγιόρκα, αλλά οι γονείς της επέλεξαν πακέτο για τη Ρόδο. Έφτασε ανόρεχτα στη Ρόδο ωστόσο οι πρώτες μέρες ήταν αρκετές για να λατρέψει το νησί. Και από τότε πηγαίνει στη Ρόδο κάθε χρόνο και τις λίγες φορές που δεν πηγαίνει στη Ρόδο, πάει κάπου αλλού στην Ελλάδα. Και η αγάπη της για τη χώρα μας είναι τόσο μεγάλη που έμαθε και λίγα ελληνικά.
Στον Visit Berlin είναι υπεύθυνη για την υποδοχή δημοσιογράφων, μπλόκερ και τουριστικών πρακτόρων που πηγαίνουν στο Βερολίνο για να γνωρίσουν την πόλη. Φυσικά αναλαμβάνει η ίδια να συνοδεύσει τους Έλληνες που επισκέπτονται το Βερολίνο, καθώς η αγάπη της για την Ελλάδα κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν περισσότερο το Βερολίνο…
Ευχαριστούμε Joyce, ήσουν υπέροχη οικοδέσποινα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments