Κείμενο – φωτογραφία: Νικόλας Οικονόμου

Όπως γράψαμε σήμερα σε άλλη ανάρτηση, αυτή την εποχή η ύπαιθρος της Ολλανδίας πλημμυρίζει από κόσμο. Είναι η εποχή που οι τουλίπες άνθισαν πλημυρίζοντας με ζωηρά χρώματα τεράστιες εκτάσεις.
Καθώς η Ολλανδοί έχουν συνδέσει τις τουλίπες με τον τουρισμό, για έξι έως οκτώ εβδομάδες που διαρκεί η περίοδος, βλέπεις ανάμεσα στα χωράφια χιλιάδες τουρίστες, ντόπιους και ξένους. Οι ξένοι προέρχονται κυρίως από τις γύρω χώρες, από τη Σκανδιναβία και πριν την πανδημία και από την Κίνα.
Ανάμεσα στα χωράφια με τις τουλίπες υπάρχουν κιόσκια, όπου πωλούνται μπουκέτα με τουλίπες. Δεν υπάρχει πωλητής. Οι ενδιαφερόμενοι ρίχνουν τα έξι ευρώ που κοστίζει το μπουκέτο σε ένα σωλήνα ή πληρώνουν με πιστωτική κάρτα με την βοήθεια ενός QR code που είναι αναρτημένο.
Είναι ένα είδος αυτόματου πωλητή που απαιτεί πελάτες με συνείδηση. Όπως το ηλικιωμένο ζευγάρι της φωτογραφίας. Πήρε δυο μπουκέτα αλλά πλήρωσε τέσσερα καθώς την προηγούμενη φορά δεν είχε τα χρήματα, οπότε επέστρεψε για να πληρώσει το χρέος του και να πάρει δυο μπουκέτα ακόμη, καθώς ο έρωτας (σε κάθε ηλικία) απαιτεί… τουλίπες!

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments