Ο Ιεροσλάβος ο Σοφός, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του Ουκρανικού έθνους. Έζησε τον 11ο αιώνα και στην εποχή του ήταν γνωστός ως “ο μεγαλύτερος πεθερός της Ευρώπης”. Και αυτό γιατί φρόντισε να παντρέψει τα 13 παιδιά του με πρίγκιπες, πριγκίπισσες και βασιλείς άλλων ευρωπαϊκών κρατών εκείνης της εποχής, προκειμένου να έχει καλές διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες αυτές.
Μια από τις κόρες του ήταν η Άννα, για την οποία κανόνισε να την παντρέψει με τον βασιλιά της Γαλλίας Ερρίκο. Η Άννα ήταν όμορφη, μορφωμένη, κοινωνική και μιλούσε πολλές γλώσσες. Στην εποχή της το Κίεβο όπου ζούσε, ήταν μια πόλη με πληθυσμό 80 χιλιάδων κατοίκων, ωραίους δρόμους, όμορφα κτίρια και έντονη κοινωνική ζωή. Αντίθετα το Παρίσι ήταν μια πόλη 20 χιλιάδων κατοίκων, σε χαώδη κατάσταση, με δρόμους γεμάτους λάσπη.
Έτσι όταν η Άννα έμαθε πως θα μετακομίσει στο Παρίσι αναφώνησε “μα τι θα κάνω σ΄αυτό το χωριό”
Από τότε περάσαν χρόνια πολλά και η μοίρα ήταν διαφορετική για τις δυο πόλεις. Το Κίεβο παραμένει μια όμορφη πόλη, αλλά το Παρίσι από “χωριό” μετεξελίχθηκε στην πόλη του “φωτός και του ερωτά”, μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις του πλανήτη.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar