Η σημερινή “δική σας ανταπόκριση”, μας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Μας την έστειλε η Άννα Παπαχρήστου και μας γράφει:
«Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Συλλόγου ατόμων με σύνδρομο Down, έχουμε συστήσει ένα Club Φωτογραφίας, το οποίο λειτουργεί από το 2011. Η ιδέα ήταν τυχαία και ξεκίνησε από εμένα βλέποντας το ενδιαφέρον με το οποίο προσέγγιζαν τα παιδιά τις φωτογραφίες που τραβούσα στα πλαίσια των επισκέψεών μας σε διάφορους χώρους. Το Club Φωτογραφίας έχει σαν στόχο την εξοικείωση των ανθρώπων με σύνδρομο Down με τη φωτογραφική μηχανή και τη χρήση υπολογιστικών προγραμμάτων για την επεξεργασία των φωτογραφιών, τη δημιουργία ενός προσωπικού στυλ φωτογράφησης, τη συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας που γίνονται στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη. Οι στόχοι είναι εξατομικευμένοι, ενώ στα πλαίσια λειτουργίας του τμήματος πραγματοποιούνται συναντήσεις με φωτογράφους και φωτορεπόρτερ της πόλης, επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους και εκθέσεις φωτογραφίας κλπ.
To Club συμμετέχει κάθε χρόνο με δουλειά του στον αντίστοιχο διαγωνισμό φωτογραφίας του Αγγλικού Συλλόγου Συνδρόμου Down (DSA), ενώ έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και εκθέσεις φωτογραφίας που διοργανώθηκαν στην πόλη μας (πχ. Έκθεση του ΙΕΚ ΞΥΝΗ με θέμα “Θεσσαλονίκη”, 2015, Έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε από τη Parallaxi στον Ιππικό όμιλο το 2012, κ.λπ).
Σου στέλνω ένα δείγμα της δουλειάς μας. Εξόρμηση στη θάλασσα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των φωτογραφιών αυτών!!!»

Περιμένουμε και τις “δικές σας ανταποκρίσεις” από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λίγες (δικές σας) φωτογραφίες ή βίντεο και μια μικρή περιγραφή, για να μοιραστούμε όλοι τις εμπειρίες που βιώσατε και έχουν τουριστικό ή δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Στείλτε στο inbox ή στο mail: dortv100@gmail.com

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments