Η σημερινή “δική σας ανταπόκριση”, μας έρχεται από την Δρέσδη (Γερμανία). Μας την έστειλε ο Θοδωρής Φουντουκίδης και μας γράφει:
Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, βρεθήκαμε στη Δρέσδη. Μας έκανε εντύπωση, όπως και σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, η ομορφιά του «ιστορικού»-σύγχρονου κέντρου της πόλης, με τα επιβλητικά κτίρια και αγάλματα, η καλοσύνη και παιδεία των πολιτών, οι οποίοι προσφέρονται να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς, η οργάνωση και η καθαριότητα σε κάθε δρόμο και σοκάκι, η υπέροχη όπερα με την εκπληκτική παράσταση “Les Contes d’ Hoffmann” αλλά και οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες μετρούν παράδοση πολλών αιώνων. Κυρίως, όμως, μείναμε έκπληκτοι από το θάρρος, τόσο των πολιτών όσο και των τουριστών, οι οποίοι έδωσαν με την παρουσία τους σε όλη την πόλη, μαζί με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι στον εξτρεμισμό, στο τυφλό μίσος και σε κάθε είδους τρομοκρατία. Η Ευρώπη μας, η οποία εγγυάται ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά της ανθρωπότητας στη γηραιά ήπειρο, την Ειρήνη (την οποία δυστυχώς και αφελώς πολλοί θεωρούν δεδομένη), δεν πρέπει να σταθεί με φόβο, απέναντι τόσο στον εξτρεμισμό, όσο και στα δικά μας λάθη. Αντίθετα, χρειάζεται θάρρος και ομοψυχία”.
Περιμένουμε και τις “δικές σας ανταποκρίσεις” από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λίγες (δικές σας) φωτογραφίες ή βίντεο και μια μικρή περιγραφή, για να μοιραστούμε όλοι τις εμπειρίες που βιώσατε και έχουν τουριστικό ή δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Στείλτε στο inbox ή στο mail: dortv100@gmail.com

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments