Η σημερινή “δική σας ανταπόκριση”, μας έρχεται από την Κορέα. Μας την έστειλε η Κατερίνα Λυγκώνη και μας γράφει:
«Έχοντας την ευκαιρία να ζήσω στην Ν. Κορέα, σας στέλνω φωτογραφίες από έναν επίγειο παράδεισο στην νοτιότερη ακτή της Κορέας, την περιοχή Τονγιόνγκ (Tongyeong). Την γνωρίζουν ελάχιστοι αλλά αναπτύσσεται ταχύτατα ως μελλοντικός τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για τα τοπία του αλλά και για τα διεθνή φεστιβάλ, τα θαλάσσια και επίγεια αθλήματα αναψυχής που εγκαινίασαν πρόσφατα, για τις ζωγραφιές στους τοίχους, τις ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί, αλλά και τους σημαντικούς λογοτέχνες και μουσικούς που γεννήθηκαν εμπνεόμενοι σίγουρα από την ομορφιά του τόπου τους.
Να πω την αλήθεια την περιοχή την αγνοούσα μέχρι που πηγαίνοντας πρόσφατα, στα πλαίσια ενός διεθνούς προγράμματος, μείναμε έκπληκτοι με την ομορφιά της, κυρίως της θαλάσσιας και καλλιτεχνικής.
Απο το λόφο όπου βρίσκεται το Club E-S Tongyeong resort, στο Hallyeo Maritime Park, Sanyang, αμέτρητα σμαραγδένια νησάκια ξεφυτρώνουν στην μπλε θάλασσα. Ήταν το τοπίο που μαγευτήκαμε περισσότερο.
Επίσης άλλος εντυπωσιακός προορισμός είναι ένα χωριουδάκι πάνω από την πόλη της Tongyeong που ονομάζεται Dongpirang Wall Painting Village. Είναι ένα χωριό όπου κατοικείται κανονικά, γεμάτο με τοιχογραφίες που ανανεώνονται ετησίως. Το χωριό αυτό πριν πολλά χρόνια κινδύνεψε -στα πλαίσια της αστικοποίησης και του εκμοντερνισμού- να κατεδαφιστεί. Οι κάτοικοι το έσωσαν, όταν οργανώθηκαν και κάλεσαν καλλιτέχνες από όλη τη χώρα να φιλοτεχνήσουν τους τείχους του χωριού τους! Σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη των επισκεπτών.
Η περιοχή διαθέτει ένα από τα λίγα μουσεία έργων τέχνης φτιαγμένα με την μέθοδο της λάκκας (lacquer, Ottchil στα Κορεάτικα).
Επειδή δεν είμαι καλή στην φωτογραφία, αν και οι περισσότερες φωτογραφίες είναι δικές μου, επισυνάπτω και 3 φωτογραφίες από τον φωτογράφο που μας συνόδευε τον κ. Jeon HAN της KOREA.NET
Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή από την επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουρισμού της Κορεάς:
http://english.visitkorea.or.kr/enu/ATR/SI_EN_3_6.jsp…»
Περιμένουμε και τις “δικές σας ανταποκρίσεις” από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λίγες (δικές σας) φωτογραφίες ή βίντεο και μια μικρή περιγραφή, για να μοιραστούμε όλοι τις εμπειρίες που βιώσατε και έχουν τουριστικό ή δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Στείλτε στο inbox ή στο mail: dortv100@gmail.com

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments