Το δείπνο που οργάνωσε στο Βερολίνο πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Τουρισμού στα πλαίσια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης ITB, άφησε εποχή. Την άλλη μέρα όλοι στο ελληνικό περίπτερο μιλούσαν για αυτό. Έγινε στο πεντάστερο ξενοδοχείο Grand Hyatt σε μια αίθουσα εκατοντάδων ατόμων.

Η πολυτέλεια, το πλούσιο μενού και το άφθονο ποτό, έκανα πολλούς να μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Κάποιοι αναρωτήθηκαν, αν υπάρχει οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Θεωρητικά, το δείπνο έγινε για την προβολή της χώρας στους εκπρόσωπους της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας. Για αυτούς που ενδιαφέρονται να φέρουν τουρίστες στην Ελλάδα, να την γνωρίσουν καλύτερα, να την αγαπήσουν. Ωστόσο όπως μας ενημέρωσαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους και βλέπουμε στις φωτογραφίες, οι περισσότεροι που παραβρέθηκαν ήταν Έλληνες. Ποιοι Έλληνες; Εκθέτες στην ITB, εκπρόσωποι φορέων του δημοσίου ή του τουρισμού και διάφοροι παρατρεχάμενοι που πήγαν στο Βερολίνο για την έκθεση.

Έτσι όπως είδαμε και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, η Ελλάδα διαφήμισε την Ελλάδα στους Έλληνες.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Τουρισμού, επικαλούμενη έλλειψη κονδυλίων δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτά ούτε τα γραφεία τουριστικών πληροφοριών που αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σ΄αυτούς που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα και που στο εξωτερικό υπάρχουν ακόμη και στην… κολοπετινίτσα. Και να ήταν μόνο αυτό…
ΣΣ Το τίτλος “Το τσίρκο η Ελλάς” αποτελεί συνέχεια άλλου άρθρου που ανεβάσαμε πριν μερικές μέρες και αφορά στην παρουσία των φορέων σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments