Καθώς πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής περιόδου, μια μετά την άλλη οι χώρες ανακοινώνουν τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις που θα δέχονται στην επικράτεια τους επισκέπτες από άλλες χώρες, ενώ κάποιες όπως η Βρετανία, ανακοίνωσαν επιπλέον όρους και προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν στους δικούς τους πολίτες να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιθυμεί μια κοινή πολιτική όλων των κρατών μελών στον τομέα αυτό, υποσχόμενη πως σύντομα θα είναι έτοιμο και το πράσινο πιστοποιητικό που αποφεύγει να το ονομάσει υγειονομικό διαβατήριο, αλλά και πάλι φέτος κάθε χώρα θα κάνει τα δικά της.
Αυτό σημαίνει πως όποιος σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, είτε για διακοπές είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, χρειάζεται πολύ καλή πληροφόρηση για το τι ισχύει στη χώρα που θα επισκεφτεί ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως και καταλήξει σε κάποιο ξενοδοχείο καραντίνας.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος ιστότοπος που όλες αυτές οι πληροφορίες να είναι συγκεντρωμένες εκεί και να επικαιροποιούνται συνεχώς. Οπότε χρειάζεται προσεκτική έρευνα κυρίως στις κυβερνητικές ιστοσελίδες της χώρας που θα επισκεφτεί κάποιος. Μια άλλη καλή λύση θα ήταν οι ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών, αν και αρκετές φορές «συνελήφθησαν» αδιάβαστες.
Μια σίγουρη λύση είναι τα τουριστικά γραφεία καθώς αποτελεί πλέον μέρος της δουλειάς τους να ενημερώνονται για αυτά τα θέματα. Ανάλογα με την περίπτωση ξέρουν που να ψάξουν, που να ρωτήσουν, ενώ έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ τους ώστε να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένοι.
Αυτή την εποχή την βοήθεια των τουριστικών γραφείων θα την χρειαστείτε και για έναν ακόμη λόγο. Λόγω έλλειψης κίνησης ακυρώνονται πολλές πτήσεις. Αυτό θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Ιούνη ελπίζοντας πως μετά θα πάρει κάπως μπρος ο τουρισμός και η αεροπορική ζήτηση θα αυξηθεί.
Έτσι λοιπόν αν κάτι απρόοπτο συμβεί στο ταξίδι σας, είτε λόγω απρόσμενων περιοριστικών μέτρων, είτε λόγω ακύρωσης πτήσης, θα έχετε κάποιον να τρέξει για σας και να σας βρει λύση. Και δεν θα σας στοιχίσει τίποτε παραπάνω…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments