“Το πείραμα της Ρόδου”, όπως έχει βαφτιστεί, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για τους 189 Ολλανδούς τουρίστες, οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 25 χιλιάδες και για μια βδομάδα κάνουν διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο μέσα στην πόλη της Ρόδου. Δεν επιτρέπεται να βγουν από το ξενοδοχείο, ούτε αυτοί ούτε οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου που τους εξυπηρετούν. Δεν μπορούν να πάνε ούτε στην απέναντι παραλία για μια βουτιά.
Το γκρουπ συνοδεύεται από επιστήμονες, οι οποίοι παρατηρούν τη συμπεριφορά των παραθεριστών: πόσο συχνά πλένουν τα χέρια τους, αν διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, αν φοράνε μάσκα κλπ. Μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, οι τουρίστες θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών. Ένα δεύτερο αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα επίκειται τον Μάιο. Αυτή τη φορά στα Κανάρια Νησιά, με all-inclusive πακέτο οχτώ ημερών.

Ένα άλλο παρόμοιο πείραμα, βρίσκεται σε εξέλιξη στα κατεχόμενα στην Κύπρο, με συμμετοχή τριών 5αστερων ξενοδοχείων. Συμμετέχουν τουρίστες από χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Βελγιο/Ολλανδια/Γερμανια). Το επιπλέον στοιχείο του πειράματος είναι ότι οι συμμετέχοντες, δέχονται να φορέσουν ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού (έναντι 8 ευρώ περίπου) που θα ελέγχει άμεσα την όποια κίνηση τους εκτός ξενοδοχείου(που φυσικά ΔΕΝ επιτρέπεται).
Και μη χειρότερα…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments