Η Ισπανία έχει γεμίσει ασφυκτικά φέτος από τουρίστες καθώς όλες οι γεωπολιτικές εξελίξεις την ευνόησαν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 70 εκατομμύρια τουρίστες θα κάνουν φέτος τις διακοπές τους στην Ισπανία με μέση δαπάνη κοντά στα χίλια ευρώ ο καθένας. Στην Ελλάδα η μέση δαπάνη έχει πέσει περίπου στα 540 ευρώ.
Οι τουριστικές παραλίες της Ισπανίας βουλιάζουν από τουρίστες, το ίδιο και από σκουπίδια όπως δείχνει η φωτογραφία που αλιεύσαμε σε Ισπανικά social media. Δικαιώνονται αυτοί που έγραψαν στους τοίχους της Μαγιόρκα συνθήματα κατά των τουριστών υποστηρίζοντας πως χίλιοι καλοί δεν χωράνε και αν ξεπεραστεί το όριο τότε η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη του ανεκτού.
Από την κατάσταση αυτή θα πρέπει να παραδειγματιστεί η Ελλάδα που οι Υπουργοί της, στο μόνο που στοχεύουν είναι η ποσότητα και όχι η ποιότητα. Προσπαθούν να γεμίσουν την Ελλάδα με κάθε καρυδιάς τουριστικό καρύδι, για να παραθέτουν μεγάλα νούμερα, να κοκορεύονται ότι παράγουν έργο και να επιδιώκουν πολιτικά οφέλη. Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, καμιά κυβέρνηση δεν έχει για τίποτε άλλο να κοκορευτεί πάρα μόνο για τον τουρισμό. Σε όλα τα άλλα τα έκαναν μπάχαλο.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολίτικης είναι ορατά πλέον στις παράλιες της Βόρειας Ελλάδος. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρόνια παρατηρείται ένας απίστευτος συνωστισμός από φτωχοτουρίστες που αυτά που ξοδεύουν, είναι λιγότερα από τα λύματα και την επιβάρυνση που πραγματοποιούν.
Η Ελλάδα έχει καταπληκτική πρώτη ύλη, (ίσως την καλύτερη του κόσμου) για να γίνει ένας προορισμός ποιότητας και όχι ποσότητας. Να βγάζει διπλάσια με τους μίσους τουρίστες σε σχέση με σήμερα.
Χρειάζεται ωστόσο πολιτική βούληση, αλλαγή νοοτροπίας, και περισσότερος επαγγελματισμός. Χρειάζονται βέβαια και υποδομές αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments