Στα αεροδρόμια της Ευρώπης κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν δράματα. Περίμεναν πως και πώς να πάνε διακοπές μετά από δυο χρόνια περιορισμών, αλλά στο αεροδρόμιο ανακαλύπτουν πως η πτήση τους ακυρώθηκε ή θα καθυστερήσει… μερικές μέρες. Στο μεταξύ εκτός από αεροπορικό εισιτήριο οι ταξιδιώτες έχουν κλείσει ξενοδοχείο, αυτοκίνητο και ενδεχομένως άλλες δραστηριότητες για να κάνουν τις διακοπές που ονειρεύονταν δυο χρόνια. Αναρωτιούνται τι θα γίνει με όλα αυτά…
Οι λόγοι είναι γνωστοί και έχουν να κάνουν κυρίως με την δραματική έλλειψη προσωπικού σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον κόσμο.
Αυτές οι καταστάσεις μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιεί ο ταξιδιώτης τις υπηρεσίες ενός τουριστικού γραφείου. Και αυτό γιατί σε περίπτωση προβλήματος, όπως αυτά που συμβαίνουν αυτή την εποχή και θα κρατήσουν άλλα δυο χρόνια λένε οι ειδικοί, όσοι κλείνουν μόνοι είναι μόνοι στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όσοι κλείνουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες μέσω τουριστικού γραφείου, έχουν κάποιον να δώσει λύση στο πρόβλημα τους.
Για το λόγο αυτό, αυτή την εποχή οι Ευρωπαίοι σπεύδουν στα τουριστικά γραφεία για να κάνουν τις κρατήσεις τους, ώστε να είναι σίγουροι πως αν συμβεί κάτι απρόοπτο, ξέρουν που να απευθυνθούν για να πάρουν τα χρήματα τους πίσω ή να βρουν νέες ημερομηνίες για το ταξίδι τους. Για να είναι σίγουροι πως μετά την ακύρωση δεν θα σπαταλήσουν ώρες και μέρες περιμένοντας στο ακουστικό τους, προκειμένου να επικοινωνήσουν με αεροπορικές ή ξενοδοχεία.
Κάποιοι πιστεύουν πως αν κλείσεις ένα αεροπορικό εισιτήριο ή δωμάτιο ξενοδοχείου ή άλλη ταξιδιωτική υπηρεσία μέσω ενός τουριστικού γραφείου, θα πληρώσεις ακριβότερα. Αυτό δεν ισχύει πάντα γιατί τα τουριστικά γραφεία έχουν δικές τους ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών και δικές τους συμφωνίες με προμηθευτές, που σε πολλές περιπτώσεις πωλούν φθηνότερα από αυτά που θα βρεις στο ίντερνετ. Ωστόσο ακόμη και αν δεν ισχύει αυτό, τα τουριστικά γραφεία χρεώνουν μια μικρή προμήθεια για τις κρατήσεις που κάνουν. Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, τότε έναντι αυτής της μικρής προμήθειας έχεις κερδίσει το χρόνο που θα ξόδευες για να ψάξεις ο ίδιος στο ίντερνετ. Έχεις κερδίσει επίσης τις πολύτιμες συμβουλές για το ταξίδι σου από τους ειδικούς. Αν όμως συμβεί κάποιο απρόοπτο, τότε έχεις κερδίσει πολλά, και περισσότερο την ηρεμία σου…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments