Πολλά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, επιμένουν να χρεώνουν την παροχή του ίντερνετ. Κάποια συμπεριφέρονται λίγο πιο “διπλωματικά”. Σου βάζουν χρέωση στο δωμάτιο, αλλά σου το παρέχουν δωρεάν στη ρεσεψιόν. Να γυρίζεις δηλαδή ψόφιος το βράδυ στο δωμάτιό σου και αντί να κάνεις το μπάνιο σου και να δουλέψεις στον υπολογιστή χαλαρός, αντίθετα να πρέπει να ξανακατέβεις κάτω στο lobby. Είναι επίσης και αυτά που είτε πληρώσεις, είτε όχι, έχουν τραγικές “ταχύτητες” που κυριολεκτικά “σέρνονται τα δεδομένα”, προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία και εκνευρισμό στον πελάτη. Κι όλα αυτά για λόγους οικονομίας.

Σε πρόσφατη ημερίδα σχετικά με τον τουρισμό στη Σπάρτη, ο καθηγητής Σπύρος Συρόπουλος (Αναπληρωτής Πρύτανης, Πανεπιστημίου Αιγαίου) ανέφερε μεταξύ άλλων κάτι πολύ σημαντικό και σωστό κατά την ταπεινή μας γνώμη. Είπε πως : “ Το να χρεώνει σήμερα ένα ξενοδοχείο την παροχή ίντερνετ, είναι σαν χρέωνε πριν 10-15 χρόνια το στυλό στο δωμάτιο.”

Το ίντερνετ πλέον δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μέρος της καθημερινότητας όλων μας και κυρίως εργαλείο δουλειάς. Είναι έγκλημα να βάζεις σε δίλημμα τον πελάτη για το αν πρέπει να πληρώσει ή όχι λίγα ή πολλά ευρώ για να του παρέχεις το αυτονόητο. Πλέον για τους περισσότερους πελάτες ακόμη και οι τηλεοράσεις μέσα στα δωμάτια είναι σχεδόν άχρηστες. Όλοι κοιτούν πλέον την οθόνη ενός κινητού, τάμπλετ ή PC. Επιπλέον η χρήση του διαδικτύου είναι και η καλύτερη τζάμπα διαφήμιση για το ίδιο το ξενοδοχείο ! Υπάρχουν πλέον εκπληκτικές εφαρμογές στα κινητά, που μπορούν να προβάλλουν και να διαφημίσουν χωρίς κόστος μέσω του πελάτη, τις παροχές, τις εκδηλώσεις, τα φαγητά και οτιδήποτε άλλο προς όφελος του ξενοδοχείου. Εδώ υπάρχουν ξενοδοχεία που δημιουργούν διαδικτυακές κοινότητες μεταξύ των πελατών για να γνωριστούν και να νιώθουν άνετα και φιλικά και μεταξύ τους ! Για αυτό, όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρχουν χρεώσεις, αλλά οι ξενοδόχοι θα πρέπει να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία, με πολλά και δυνατά router. Και είναι σίγουρο πως στο τέλος οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι και πάλι αυτοί…

1
Πείτε τη γνώμη σας

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ιωάννης Recent comment authors
νεότερα παλιότερα δημοφιλή
Ιωάννης
Guest
Ιωάννης

Δουλεύω σε μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων 5* ως ΙΤ administrator. Φυσικά και δεν νοείται στον τομέα μας να χρεώνεται η πρόσβαση στο ίντερνετ αν και αναφέρεται ως complimentary (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει).. Για να γίνω πιο κατανοητός χρεώνεται εμμεσα στην τιμή του δωματίου αλλά τα έσοδα πηγαίνουν στο rooms division.