Στο σοφό λαό μας αρέσει πολύ να πιστεύει πως οι άλλοι θα λύσουν τα προβλήματα του.Ότι οι άλλοι θα μας σώσουν.  Ότι οι άλλοι πρέπει να σκέφτονται πιο πολύ για μας απ’ότι εμείς για εμάς.  Οι ξένοι μας έχουν καταλάβει γι’ αυτό και μας δουλεύουν κανονικά. Φυσικά με το αζημίωτο. Το που φτάσαμε το βιώνουμε πλέον όλοι.

Το τελευταίο τρεντ στον τουρισμό είναι ότι θα μας σώσουν οι Κινέζοι. Είχαν προηγηθεί οι Ρώσοι που θα πλημμύριζαν την Ελλάδα, θα αγόραζαν κάθε διαθέσιμη εξοχική κατοικία και θα έκαναν τεράστιες τουριστικές επενδύσεις. Τότε οι πομπώδης τίτλοι των ελληνικών μέσων ενημέρωσης προανήγγειλαν “επιδρομή” των Ρώσων στην Ελλάδα σε βαθμό που να νόμιζες ότι πρώτα θα καταλάβουν τη χώρα μας και μετά… την Κριμαία.

Τώρα ήρθε η σειρά των Κινέζων. Αφού προηγήθηκαν δηλώσεις που μιλούσαν για ορδές Κινέζων που θα έρχονται να κάνουν κρουαζιέρα στην Ελλάδα, προχθές σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, οργανωμένη από τοπικά επιμελητήρια για να παρουσιάσουν κινέζικη ιντερνετική πλατφόρμα προώθησης τουρισμού, ειπώθηκε το εξής απίθανο. Σε μόλις τρία χρόνια από τώρα, θα έρχονται στην Ελλάδα μέχρι και ένα εκατομμύριο Κινέζοι τουρίστες το χρόνο, από περίπου 80 χιλιάδες που είναι σήμερα. Δηλαδή θα δωδεκαπλασιαστούν οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα μόλις σε τρία χρόνια. Πόσο βλάκας πρέπει να είσαι για να το πιστέψεις. Άραγε με ποιες πτήσεις θα έρχονται; Με την μια και μοναδική που πιθανόν να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μας. Μόνο που όταν εξαγγέλλουν οι πολιτικοί θα πρέπει να κρατάμε μικρο καλάθι. Θυμίζουμε πως οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης έχουν εξαγγείλει καμιά δεκαριά φορές την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη. Όσο είδατε εσείς το καράβι να έρχεται στη Θεσσαλονίκη το είδαμε και εμείς.

Πάμε και πάλι στους Κινέζους τουρίστες. Αυτοί που μιλούν για ένα εκατομμύριο τουρίστες τονίζουν πως αυτό θα γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Να δοθούν αρκετά χρήματα για διαφήμιση και προβολή σε κινεζικές πλατφόρμες που προωθούν τουριστικούς προορισμούς και τουριστικά πακέτα. Κατάλαβαν πως μας αρέσει το δούλεμα, πλάκωσαν και οι Κινέζοι.

Στο μεταξύ μόλις μια μέρα πριν, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών του ΣΕΤΕ, ανακοίνωσε πως πέρσι οι βίζες που εξέδωσαν τα ελληνικά προξενεία στην Κίνα σε Κινέζους που ήθελαν να επισκεφτούν τη χώρα μας ήταν 30% λιγότερες από ότι το 2015. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο στο αρμόδιο Υπουργείο να ερευνήσει γιατί συνέβη αυτό. Άλλωστε πάγια τακτική στο Υπουργείου Τουρισμού είναι όταν δεν τους βολεύουν κάποια στοιχεία απλά να τα αμφισβητούν.

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στα Omorfa Taxidia, o τουρισμός της Ελλάδας δεν έχει την ανάγκη των άλλων για να αναπτυχθεί. Η πρόοδος του εξαρτάται μόνο από εμάς. Έχουμε την καλύτερη πρώτη ύλη για να δημιουργήσουμε τα πιο ελκυστικά τουριστικά προϊόντα. Αν δεν το καταφέρνουμε είναι λόγω χρόνιας κυβερνητικής ανεπάρκειας, και γενικότερης ανικανότητας και ιδιοτέλειας. Ωστόσο όσο δεν το κάνουμε εμείς τότε άλλοι θα βγάζουν λεφτά από τον κόπο μας. Αυτό γίνεται σήμερα και προφανώς οι Κινέζοι θέλουν το μερίδιο τους…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments