Καθώς στο μαζικό τουρισμό εν αρχή ην οι πτήσεις, προκαλεί αισιόδοξα συναισθήματα ο διευρυμένος προγραμματισμός πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών προς τη χώρα μας, που σχεδόν καθημερινά προαναγγέλλουμε στα Omorfa Taxidia.
Φέτος οι αεροπορικές εταιρείες, όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά γενικότερα προς την Μεσόγειο, έχουν προγραμματίσει σχεδόν το 80% των πτήσεων σε σχέση με την τελευταία καλή χρονιά, δηλαδή το καλοκαίρι του 2019.
Ήδη προετοιμάζονται πυρετωδώς για να επαναφέρουν στην ενεργό δράση τα καθηλωμένα αεροσκάφη τους. Δεν είναι εύκολο καθώς όταν ένα αεροσκάφος βρίσκεται καθηλωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτούνται λεπτομερείς τεχνικοί έλεγχοι και δοκιμές για να μπορέσει να ενταχθεί και πάλι στο πτητικό πρόγραμμα μας εταιρείας.
Ακόμη και αν με ένα μαγικό ραβδί κάποιος σταματούσε σήμερα την πανδημία, θα περνούσαν μήνες ώστε να προετοιμαστούν τα καθηλωμένα αεροσκάφη να επανέλθουν στην ενεργό δράση. Σε πολλά από αυτά οι τεχνικοί βρίσκουν φωλιές πουλιών.
Χρόνο θα πάρει και η προετοιμασία του ιπτάμενου προσωπικού. Οι πιλότοι περνούν αρκετές ώρες μέσα στους εξομοιωτές για να θυμηθούν την τέχνη τους, ενώ ακολουθούν δοκιμαστικές πτήσεις. Κάποιες εταιρείες επαναφέρουν τις αεροσυνοδούς και τις εκπαιδεύουν από την αρχή, σαν να ξεκινούν τώρα την καριέρα τους.
Ωστόσο στην περίεργη εποχή που βιώνουμε, ο προγραμματισμός πολλών πτήσεων ας μην μας ξεγελά. Οι πτήσεις δύσκολα προγραμματίζονται αλλά εύκολα ακυρώνονται όταν δεν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση. Ήδη το Μάιο πολλές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν μέρος του προγράμματος τους και το μετέθεσαν για τον Ιούνιο με την ευχή πως δεν θα πάει τον Ιούλιο.
Θα είναι περίεργη η τουριστική χρονιά, όλα φαίνεται πως θα εξαρτηθούν από την πρόοδο του εμβολιασμού και του πολυπόθητου τείχους ανοσίας που θα κάνει περισσότερο κόσμο να ταξιδέψει. Μόνο έτσι περισσότερες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν και το πρόγραμμα κάθε αεροπορικής εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Γιατί από την πραγματοποίηση αυτών των πτήσεων περιμένουν να δουλέψουν ξενοδοχεία και δεκάδες άλλα τουριστικά επαγγέλματα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments