Έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο αυτή η ιστορία με το γρήγορο τρένο που θα κάνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες και θα είναι ανταγωνιστικό ακόμη και των αεροπλάνων που συνδέουν τις δυο πόλεις.
Το «Ασημένιο Βέλος» όπως ονομάστηκε για να χαϊδέψει τα αυτιά ενός λάου εθισμένου στο κουτόχορτο, είναι η ανακατασκευασμένη αμαξοστοιχία που αφού άφαγε τα ψωμιά της στην Ιταλία και αλλού, θα συνεχίσει στην Ελλάδα, τη χώρα του σιδηροδρομικού μεσαίωνα, να εκτελεί δρομολόγια. Εδώ και δυο χρόνια προαναγγέλλεται μετά βαΐων και κλάδων, η έναρξη των δρομολογίων, αλλά πάντα το παρθενικό της ταξίδι αναβάλλεται.
Ωστόσο είχαμε πιστέψει πως η τελευταία προαναγγελία για έναρξη δρομολογίων θα ήταν επιτέλους πραγματική, και αυτό γιατί είχε οριστεί η 25η Μαρτίου που θα είχε συμβολικό χαρακτήρα λόγω της εθνικής μας επετείου που γιορτάστηκε με λαμπρότητα.
Ούτε αυτό συνέβη καθώς οι αρμόδιοι της ιδιωτικής πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επικαλέστηκαν τη βολική δικαιολογία της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα. Κάτι είπαν για Απρίλιο αλλά ούτε αυτό έγινε.
Νέα ημερομηνία του πρώτου δρομολογίου ορίστηκε κάπου τον Ιούνιο, ενώ η έναρξη της εμπορικής εκμετάλλευσης κάπου τον Αύγουστο. Όλα στο φλου…
Το πιστεύετε;
Την ίδια ώρα στη Γερμανία προετοιμάζονται για την δρομολόγηση αμαξοστοιχιών που θα κινούνται με υδρογόνο και θα παράγουν μηδενικούς ρύπους…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments