Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν χθες οι πίνακες με τους 300 χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια τους από 1ης Αυγούστου. Αναμένονται οσονούπω και οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα συμβεί πριν μπει ο Αύγουστος.
Ωστόσο οι περισσότεροι δικαιούχοι κάποιου από τα παραπάνω προγράμματα που είναι περίπου 500 χιλιάδες, θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια τους τον Αύγουστο. Δυστυχώς για τους περισσότερους θα είναι μάταιος ο κόπος. Καθώς στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχής της χώρας υπάρχουν αυξημένες πληρότητες που θυμίζουν καλοκαίρι του 2019, πολύ δύσκολα οι ιδιοκτήτες των παντός είδους ξενοδοχείων και καταλυμάτων θα δώσουν δωμάτια στον κοινωνικό τουρισμό μέσα στον Αύγουστο. Κοντολογίς δύσκολα θα συμβεί αυτό που έγινε πέρσι όταν λόγω έλλειψης τουρισμού οι δικαιούχοι αυτών των προγραμμάτων έβρισκαν εύκολα κατάλυμα ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, δεν έχουν λόγο να δώσουν σε τιμές κοινωνικού τουρισμού τα δωμάτια τους καθώς λόγω υψηλής ζήτησης πολύ εύκολα μπορούν να τα δώσουν σε τιμές Αυγούστου σε άλλους ενδιαφερόμενους. Δεν έχουν λόγο να μην θέλουν να πάρουν το χρήμα εν τη παλάμη και να περιμένουν να το πάρουν από τον κοινωνικό τουρισμό μετά από έξι μήνες καταθέτοντας ένα τόνο δικαιολογητικά.
Θα πρέπει λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να στραφούν σε λιγότερο δημοφιλείς περιοχές που δουλεύουν κυρίως με Έλληνες. Εκεί θα έχουν κάποιες πιθανότητες να βρουν κατάλυμα τον Αύγουστο με κουπόνια κοινωνικού τουρισμού.
Μια καλή λύση θα ήταν οι κρατήσεις να γινόταν και μέσα από τουριστικά γραφεία. Αντί να ψάχνεις μόνος σου κατάλυμα και να παρακαλάς τον κάθε ξενοδόχο, να απευθυνθείς στο τουριστικό γραφείο της γειτονιάς σου να κάνει αυτό όλες τις διαδικασίες. Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν τον τρόπο, τις γνώσεις και τις επαφές να βρουν διαθέσιμα καταλύματα. Ακόμη και οι ξενοδόχοι προτιμούν να μιλάνε με τα τουριστικά γραφεία που ξέρουν την δουλειά, παρά απευθείας με ενδιαφερόμενους που τις περισσότερες φορές δυσκολεύονται να συνεννοηθούν.
Δυστυχώς το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το απαγορεύει ρητά για ακατανόητους λόγους, ενώ το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» βάζει τέτοιες προϋποθέσεις που λίγα τουριστικά γραφεία της χώρας ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν.
Το καλύτερο θα ήταν τα παντός είδους προγράμματα κοινωνικού τουρισμού να ολοκλήρωναν τις διαδικασίες από τον Απρίλιο ή τον Μάιο και όχι 31 Ιουλίου. Έτσι θα υπήρχαν τα περιθώρια ενός σωστού προγραμματισμού με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο να είναι μέσα στο παιχνίδι των κρατήσεων. Ιδιαίτερα φέτος που οι καύσωνες μας ήρθαν από τον Ιούνιο και συνεχίζονται ακάθεκτοι.
Δυστυχώς θα περάσει ακόμη καιρός οι δημόσιες υπηρεσίες ότι κάνουν να το κάνουν σωστά…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments