Του Σάκη Παπαδόπουλου

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «The Bricklayer». Πρόκειται για χολιγουντιανή παραγωγή της αμερικανικής εταιρείας Millennium Media, η τρίτη τους τελευταίους μήνες, μετά τις ταινίες «The Enforcer (Barracuda)» και «Expendables 4».
Αυτό το σαββατοκύριακο τα γυρίσματα γίνονται στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, που για τις ανάγκες της ταινίας έχει μεταμορφωθεί σε αρχηγείο της CIA. Έξω από το Δημαρχείο γίνεται χαμός από δεκάδες οχήματα κάθε τύπου που εξυπηρετούν τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ανάμεσα τους και πολλά μίνι βαν που μεταφέρουν τους συντελεστές από και προς τα ξενοδοχεία τους.
Τις προσεχείς μέρες, τα γυρίσματα θα μεταφερθούν στην πλατεία Αριστοτέλους και την παραλία, αναδεικνύοντας κινηματογραφικά το πιο όμορφο κομμάτι της πόλης. Θυμίζουμε πως το σενάριο της ταινίας αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη.
Όταν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα προς το τέλος του άλλου μήνα, μια ακόμη ταινία αντίστοιχων προδιαγραφών θα ξεκινήσει γυρίσματα αρχές Μαΐου, αν όλα πάνε καλά και πέσουν οι τελικές υπογραφές. Κοντολογίς, με την ολοκλήρωση χρονικού διαστήματος ενός έτους, θα έχουν γυριστεί στη Θεσσαλονίκη τέσσερις αμερικανικές ταινίες, με το συνολικό τους μπάτζετ να πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από αυτές τις κινηματογραφικές παραγωγές, γυρίστηκε και ένα πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ και άλλες χώρες reality, που είχε έπαθλο για τον νικητή ένα εκατομμύριο δολάρια. Τα γυρίσματα έγιναν με άκρα μυστικότητα, καθώς οι παραγωγοί δεν ήθελαν να μαθευτεί που γυρίζεται το reality περιπέτειας και σπεύσουν συνεργάτες των διαγωνιζομένων να τους βοηθήσουν.
Γεγονός είναι πως αυτό που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με προτροπή του ΕΚΟΜΕ, τα αντανακλαστικά του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και την συστηματική και σκληρή δουλειά του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και επικεφαλής του Film Office, Αλέξανδρου Θάνου, έγινε πλέον το success story της Θεσσαλονίκης, σε μια εποχή που δεν συμβαίνουν πολλά στην πόλη να σε κάνουν αισιόδοξο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments