Στη Ρόδο η τουριστική σαιζόν ξεκίνησε. Οι ξαπλώστρες στις παράλιες έχουν κόσμο αν και θα χρειαστεί να μπούμε στον Ιούνιο για να γεμίζουν όλες καθημερινά. Οι ξένοι τουρίστες απολαμβάνουν τον ήλιο και την θάλασσα ωστόσο λίγοι βγαίνουν από τα ξενοδοχεία τους. Όλα δείχνουν πως φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη όσον αφορά στις αφίξεις ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό είναι τα έσοδα.
Ο μόνος που δεν κατάλαβε ότι η σαιζόν ξεκίνησε είναι ο τοπικός Δήμος. Σε πολλά σημεία στις παράλιες ακόμη και σ΄αυτές μπροστά στην πόλη της Ρόδου υπάρχουν σκουπίδια, καθώς φέτος μάλλον δεν καθαρίστηκαν ακόμη. Αλλά και μέσα στην νέα πόλη η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.
Στην παλιά πόλη της Ρόδου το αίσχος της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός της μεσαιωνικής πόλης συνεχίζεται. Οι καταστροφές στους πετρόστρωτους δρόμους είναι εμφανείς (φώτο). Δρόμοι που στρώθηκαν με πολύ κόπο, μεράκι και τέχνη, που άντεξαν πολέμους και εισβολές, καταστέφονται τώρα από τα αυτοκίνητα των ελληναράδων που δεν σέβονται αυτό το καταπληκτικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σταθμεύουν ακόμη και λίγα μετρά από την πύλη του παλατιού (φώτο) όπου μια αγωνιώδης πινακίδα παρακαλεί για το αυτονόητο, δηλαδή τουλάχιστον να μην σταθμεύουν μπροστά στην είσοδο του παλατιού.
Ωστόσο με έναν τόσο ανίκανο Δήμο, που ούτε τα σκουπίδια δεν μπορεί να μαζέψει από τις παραλίες της πόλης δεν μπορείς να περιμένεις να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων μέσα σε μια μεσαιωνική πόλη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments