Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (Zagori Excellence Network – ZEN) βρήκαν τον τρόπο για να αυξήσουν τον τουρισμό στο μαγευτικό Ζαγόρι κατά 10% κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Πως θα πετύχουν αυτό το απίστευτο με ορούς τουριστικής αγοράς κατόρθωμα;

Όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασαν την έναρξη λειτουργίας του “Sense Zagori Project”, ενός έργου που σύμφωνα με τους ίδιους αφορά στην προβολή και ανάπτυξη, μέσω καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων, του Ζαγορίου και της ευρύτερης περιοχής, θα το κάνουν με τρεις απλές κινήσεις:

1. Με την δημιουργία εφαρμογής για έξυπνες συσκευές με την ονομασία SENSE ΖΑGORI APP.

2. Με την δημιουργία του πρώτου ζωντανού Μουσείου Πολιτισμού της περιοχής, και

3. Mε τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων παιγνιώδους μάθησης (playful learning) για την αύξηση της επισκεψιμότητας από σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως και ανθρώπους σε σύνταξη ή τρίτης ηλικίας.

Οι εμπνευστές αυτού του project το οποίο υποστηρίζουν σημαντικοί δωρητές, πιστεύουν πως όλα τα παραπάνω θα πείσουν 10% περισσότερους τουρίστες το χρόνο να επισκεφτούν την περιοχή.

Ήδη οι ειδικοί στο τουριστικό μάρκετινγκ και προώθηση, αυτοί που οργανώνουν κάθε χρόνο την πλανήτη για να μαζέψουν έναν έναν τους τουρίστες, αυτοί που λιώνουν τα παπούτσια τους στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού για να αναδείξουν έναν προορισμό, σκίζουν τα πτυχία τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments