Όσοι στην Ελλάδα ονειρεύονται να κάνουν μια κρουαζιέρα, φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία. Και αυτό γιατί ποτέ άλλοτε δεν έχουμε τόσες πολλές επιλογές. Για πρώτη φορά, πάνω από 10 μεγάλες εταιρείες κάνουν home porting στην Ελλάδα, δηλαδή ξεκινούν κρουαζιέρες από ελληνικά λιμάνια. Μάλιστα κάποιες από αυτές με τα καλύτερα κρουαζιερόπλοια τους, δηλαδή τα πιο μεγάλα, τα πιο σύγχρονα, τα πιο καινούργια, τα πιο εντυπωσιακά.
Μέχρι πρότινος, για να κάνει κάποιος κρουαζιέρα με αυτές τις εταιρείες και αυτά τα κρουαζιερόπλοια, έπρεπε να ταξιδέψει στα λιμάνια της Ιταλίας και της Ισπανίας για να επιβιβαστεί ή ακόμη πιο μακριά στην Βόρεια Ευρώπη, στη Φλόριντα και την Καραϊβική, ανεβάζοντας θεαματικά το κόστος του πακέτου.
Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρίες ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο κάποιες άλλες ξεκινούν από Λαύριο, Ηράκλειο, Κέρκυρα ακόμη και τη Θεσσαλονίκη.
Να λοιπόν η ευκαιρία για μια ονειρεμένη κρουαζιέρα, ωστόσο προσοχή. Φέτος λόγω της συγκυρίας είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Θα πρέπει να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει κάθε εταιρεία για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.
Έτσι κάποιες εταιρείες δέχονται μόνο πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες και κάποιες άλλες μόνο με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών. Χωρίς PCR ή εμβολιασμό δεν σε δέχεται καμία.
Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας οι επιβάτες θα κληθούν να κάνουν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο μέχρι και δυο ράπιντ τεστ, με το κόστος να βαραίνει την εταιρεία.
Ωστόσο αυτό που σίγουρα θα πρέπει να προσέξετε είναι τι ισχύει με την αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο σε κάθε προορισμό. Κάποιες εταιρείες θα επιτρέπουν τους επιβάτες να κατέβουν μόνο εφόσον συμμετέχουν σε μια οργανωμένη εκδρομή του καραβιού. Κάποιες άλλες εταιρίες όπως η ελληνική Celestyal, θα επιτρέπει την αποβίβαση σε όλους τους επιβάτες, ωστόσο αν θεωρήσει πως κάποιοι δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες (μάσκα, αποστάσεις κλπ) θα ζητά να κάνουν ράπιντ τεστ πριν την επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο, με το κόστος των 30 ευρώ να βαραίνει τον επιβάτη.
Κάποιες εταιρείες θέλουν τους επιβάτες να φορούν μάσκα παντού στο πλοίο εκτός από την καμπίνα τους. Κάποιες άλλες θέλουν μάσκα μόνο στους κλειστούς χώρους του καραβιού και όχι στα ανοιχτά καταστρώματα.
Υπάρχουν και άλλα πολλά όπως τι θα γίνει αν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας βρεθείτε θετικός στον κορωνοϊό, ή τι θα γίνει με τα χρήματα σας αν βρεθείτε θετικός πριν την έναρξη της κρουαζιέρας και δεν μπορέσετε να ταξιδέψετε.
Αυτά που ισχύουν είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες των εταιριών, ωστόσο θα πρέπει να ζητήσετε από τον τουριστικό σας πράκτορά να σας ενημερώσει λεπτομερώς, ακόμη και αν αγοράσετε την κρουαζιέρα από την ιστοσελίδα του και όχι δια ζώσης. Πρώτα ενημερώνεστε και μετά αγοράζετε.

Να ξέρετε πως όλα τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν μειωμένες πληρότητες για αποφυγή συνωστισμού, άρα σε όλες τις δραστηριότητάς πάνω στο καράβι θα υπάρχει άνεση και καθόλου δυσφορία από την πολυκοσμία. Επίσης πάνω στο κρουαζιερόπλοιο οι κανόνες ελέγχονται και τηρούνται σχολαστικά και δεν αφήνονται στην καλή διάθεση του κάθε επιβάτη, Έτσι υπάρχει αίσθημα ασφάλειας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments