Σε όλο τον κόσμο όταν αποφασίσουν την ανάπτυξη κάποιας μορφής τουρισμού, το κάνουν με ορούς επαγγελματικούς. Βρίσκουν τους ειδικούς, σηκώνουν τα μανίκια, ερευνούν, μελετούν σχεδιάζουν, αποφασίζουν. Έτσι έκαναν και οι γείτονες μας οι Τούρκοι, όταν αποφάσισαν να αναπτύξουν τον ιατρικό τουρισμό. Μάλιστα ανέθεσαν σε έναν Έλληνα ειδικό να κάνει το σχετικό business plan,το οποίο οι γείτονες το ακολούθησαν κατά γραμμα και τώρα φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις ως προορισμός ιατρικού τουρισμού.

Στην Ελλάδα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, κάποιοι πολιτικάντηδες προσπαθούν να μας πείσουν πως η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού θα γίνει με την οργάνωση… πανηγυριών. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος είναι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών άλλα και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Μπλέκοντας αυτά τα τρία, διοργανώνει διάφορα πανηγύρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου όπως ισχυρίζεται να αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό. Για το Μαρούσι κρατά το καλύτερο, καθώς το προορίζει να γίνει όχι μόνο Παγκόσμιος Προορισμός Τουρισμού Υγείας αλλά ακόμη Αθλητισμού και Επιχειρείν. Οι κάτοικοι του Δήμου Αμαρουσίου δεν θα πρέπει να κοιμούνται από τη χαρά τους.

Και πως θα το κάνει αυτό; Οργάνωσε πριν μερικές μέρες πανηγυρική συναυλία τη Στοά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Το πανηγύρι ήταν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς όπως προαναφέραμε ο κος Δήμαρχος τα εμπλέκει όλα αυτά μεταξύ τους για να δίνει κύρος στα πανηγύρια του.

Πριν τη συναυλία,  κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε πολλά μεγαλεπήβολα και ευφάνταστα στην ομιλία του προ το λαό, θυμίζοντας μας πως στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα ίδια μένουν.

Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν πως ο κ. Πατούλης θα αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό με πανηγυρικές συναυλίες, ή τη διοργάνωση ανούσιων συνεδρίων όπως αυτό που έκανε στην Ιθάκη ή με τα ανώφελα ταξιδάκια του στη Αμερική, τότε αυτό σημαίνει πως στην χώρα μας παραμένει ένα σημαντικό απόθεμα αφελών πολιτών. Στο μεταξύ ο Ιατρικός Τουρισμός θα περιμένει πολύ ακόμη για να αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

Περαστικά μας…

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments