Γράφει ο Σάκης Παπαδόπουλος

 

Πρόκειται για το Thessaloniki Ambassadors’ Awards που δημιούργησε το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), προκειμένου να βραβεύει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους από αυτούς που φέρνουν στη Θεσσαλονίκη συνέδρια και μεγάλα event, με προφανή οφέλη για την πόλη.
Το TCB είναι ένας φορέας που δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη από επαγγελματίες, (κανείς δημόσιος φορέας) προκειμένου να προβάλει τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό, να διεκδικεί συνέδρια ή να βοηθά άλλους να διεκδικούν συνέδρια για τη Θεσσαλονίκη. Εκ του αποτελέσματος δείχνει πως το κάνει πολύ καλά και μάλιστα λειτουργώντας με ελάχιστα χρήματα που προκύπτουν από τις συνδρομές των μελών του που ξεπέρασαν τα 70.
Οι βραβευθέντες στα Thessaloniki Ambassadors’ Awards, είναι κυρίως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης, δηλαδή καθηγητές πανεπιστημίου, που πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων, μπαίνουν σ΄αυτή τη μικρή περιπέτεια, να διεκδικήσουν και να διοργανώσουν ένα συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας στην πόλη από μερικές δεκάδες έως μερικές χιλιάδες επισκέπτες.
Επίσης βραβεύονται αυτοί που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη πολιτιστικά, επιστημονικά ή άλλα event που φέρνουν επίσης κόσμο στην πόλη, παρ’ όλο που η πόλη δεν τους βοηθά ή τους δίνει μερικά ψίχουλα.
Το TCB και η επιτροπή που δημιούργησε, αξιολόγησε όλα τα event και τα συνέδρια που διοργανώθηκαν την περασμένη χρονιά και πληρούν συγκεκριμένες διεθνείς προδιαγραφές, και από τους καλούς βράβευσε τους καλύτερους, μια ηθική ανταμοιβή για αυτά που προσφέρουν στην πόλη και την τουριστική της προοπτική.
Θυμίζουμε αυτό που ονομάζεται συνεδριακός τουρισμός άλλα στην πραγματικότητα αφορά επίσης της εταιρικές εκδηλώσεις, τις επαγγελματικές εκθέσεις και τα event, είναι το βασικό τουριστικό προϊόν της πόλης. Ενδεχομένως να μην φέρνει στη Θεσσαλονίκη τους περισσότερους επισκέπτες αλλά φέρνει αυτούς που ξοδεύουν τα περισσότερα, που είναι το ζητούμενο.
Επίσης όλοι αυτοί που έρχονται στη Θεσσαλονίκη για ένα συνέδριο, πέρα από τις συνεδριακές τους υποχρεώσεις, ακολουθούν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ξεναγήσεις στην πόλη, βιωματικές εμπειρίες, διασκέδαση, που τους κάνει να αγαπήσουν την πόλη, να την συνδέσουν με ευχάριστες αναμνήσεις, να την βάλουν στην καρδιά τους όπως λένε στις ευχαριστήριες επιστολές τους. Κάποιοι, κάποια μέρα θα επιστρέψουν με τις οικογένειες τους ή τους φίλους τους ως τουρίστες.
Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανικός προορισμός για συνέδρια. Μπορεί να μην έχει ένα αξιόλογο συνεδριακό κέντρο, έχει όμως αξιόλογες συνεδριακές εγκαταστάσεις σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους πχ μέγαρο Μουσικής, έχει ιδανικό μέγεθος που οι σύνεδροι δεν χάνουν χρόνο σε άσκοπες μετακινήσεις, έχει ιστορία, καλό φαγητό και διασκέδαση. Έχει επίσης την γοητεία του άγνωστου προορισμού, καθώς οι επισκέπτες ανακαλύπτουν μια πόλη που σχεδόν τίποτε δεν άκουσαν για αυτήν, άλλα εκπλήσσονται ευχάριστα. Άλλωστε πόσες φορές να πας στο πανάκριβο Παρίσι, τη Βιένη ή τη Βαρκελώνη για ένα συνέδριο.

Δείτε τους νικητές εδώ: https://omorfataxidia.gr/ekdiloseis/thessaloniki-ambassadors-awards-2023-to-tcb-vraveyse-toys-kalyteroys/

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments