Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τα μέσα να βοούν για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και να μας προειδοποιούν για την επικείμενη άφιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας αν δεν είναι ήδη εδώ.
Η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε νέα μέτρα με πρώτο και κυριότερο την χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και σε κάποιες περιοχές καις τους εξωτερικούς χώρους.
Η χρήση της σε μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έπαψε να ισχύει από την αρχή των μέτρων και αυτό για την προφύλαξη της υγείας όλων.
Υπάρχουν διχογνωμίες όσον αφορά τη χρήση της. Ο κίνδυνος όμως παραμονεύει και η αλήθεια είναι πως δεν έφυγε ποτέ. Είτε συμφωνούμε είτε όχι με τα νέα μέτρα, όσο ευχάριστα ή δυσάρεστα κι αν είναι, πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτά για να αποφευχθεί το χειρότερο, το ενδεχόμενο lockdown το οποίο θα είναι καταστρεπτικό για την οικονομία.
Ας σεβαστούμε τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας, ας ενισχύσουμε την ατομική μας ευθύνη για να σώσουμε την χώρα από τα χειρότερα και να διατηρήσουμε την καλή εικόνα με τα λίγα κρούσματα.
Η σωστή χρήση της μάσκας είναι ίσως το πιο ισχυρό μέτρο για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Το να αντιδρούμε και να μη φορούμε μάσκα, είτε το να φορούμε “για τα μάτια του κόσμου” με ποικίλους τρόπους έχοντας έξω τη μύτη και το στόμα μας είναι κοροϊδία προς τον ίδιο μας τον εαυτό και θέτει σε κίνδυνο άτομα πιο ευάλωτα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό.
Μήπως και το να βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που αρνούνται ή δεν φορούν σωστά την μάσκα τους, και να μη το σχολιάζουμε καν συμβάλλει στη διασπορά του ιού;

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments