Σε λίγη ώρα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης κατεβάζει ρολά. Φέτος διοργανώθηκε για 85η φορά ωστόσο οι περισσότεροι θα την ξεχάσουν γρήγορα καθώς έλειπε η λάμψη και η ζωντάνια των προηγούμενων διοργανώσεων. Θα την θυμάται όμως η ιστορία καθώς ήταν μια έκθεση που διοργανώθηκε μέσα στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας καταφέρνοντας να προσαρμοστεί σ’ αυτές. Ήταν μια έκθεση μόνο για εμβολιασμένους. Οι δημιουργοί της την είχαν διαφήμιση ως την πρώτη Covid free έκθεση και θα αποτελέσει τον οδηγό για τις μετέπειτα εκθεσιακές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.
Αρκετούς επισκέπτες μπορεί και να τους απογοήτευσε καθώς την συνέκριναν με την προ πανδημίας εποχή. Ωστόσο ακόμη και έτσι, κατάφερε να γεμίσει όλα τα ξενοδοχεία της πόλης. Τα γέμισε και τα δυο σαββατοκύριακα, ενώ πολλά ξενοδοχεία παρέμειναν γεμάτα και μεσοβδόμαδα. Πληρότητες κοντά στο 100% είχαν να δουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης από πριν την πανδημία. Και μαζί με τα ξενοδοχεία κινήθηκαν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η αγορά και τόσα άλλα. Επίσης εκατοντάδες τεχνίτες δούλεψαν για την προετοιμασία των περιπτέρων, δεκάδες ακόμη νέα παιδιά στην πλειοψηφία τους, δούλεψαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Κοντολογίς ακόμη μια φορά η ΔΕΘ απέδειξε πως είναι και παραμένει ένας από τους βασικούς οικονομικούς πνεύμονες της πόλης
Όλα αυτά δικαιώνουν τους ανθρώπους της Helexpo που επέμεναν στην διοργάνωση της αν και οι προβλέψεις δεν ήταν ενθαρρυντικές. Αν την στερούμασταν για δεύτερη συνεχή χρονιά θα ήταν καταστροφικό και για την έκθεση και για την ίδια την πόλη και όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό της.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments