Αν και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης διαβεβαίωνε πριν μερικές μέρες σε συνέντευξη του πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει πριν το τέλος του Αυγούστου, τελικά άλλαξε. Αναφερόμαστε στην προχθεσινή απόφαση της κυβέρνησης με την οποία αυξάνεται η επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία της ακτοπλοΐας από 65% στο 80%.
Αυτό ήταν ένα αίτημα των ανθρώπων της ακτοπλοΐας και των τουριστικών γραφείων καθώς τα εισιτήρια από 1 έως 18 Αυγούστου στις δημοφιλείς ακτοπλοϊκές γραμμές είχαν εξαντληθεί από νωρίς. Τώρα όμως είναι δώρο άδωρο καθώς εκατοντάδες άτομα, καθώς δεν έβρισκαν εισιτήριο, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και να κλείσουν κάπου αλλού για τις διακοπές τους. Καθώς αρκετοί είχαν κλείσει κατάλυμα σε κάποιο νησί αλλά δεν βρήκαν ακτοπλοϊκό εισιτήριο, έχασαν τα λεφτά τους.
Η απόφαση αυτή ήταν ξαφνική, όπως ξαφνικές ήταν όλες σχεδόν οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την κυβέρνηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού, αποφάσεις που με τον τρόπο που πάρθηκαν περισσότερη ζημιά έκαναν παρά ωφέλησαν.
Την απόφαση για αύξηση της πληρότητας στην ακτοπλοΐα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπογράφουν ένα τσούρμο Υπουργοί, όχι όμως και ο Υπουργός Τουρισμού, θυμίζοντας πως το Υπουργείο που εκπροσωπεί την πιο ισχυρή μας βιομηχανία, είναι επι της ουσίας ανίσχυρο, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και δύναμη.
Θα πει κανείς πως η απόφαση αφορά στις μεταφορές αν και αυτή την εποχή τα πλοία μεταφέρουν κυρίως τουρίστες. Ωστόσο και οι συμβολισμοί έχουν την αξία τους…
Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο: «Θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο έως και τις 18 Αυγούστου».

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments