Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Περίπου 100 χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Σερβία, με τους περισσότερους να πηγαίνουν στο Βελιγράδι. Ωστόσο οι Σέρβοι πιστεύουν πως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αύξησης αν σκεφτεί κανείς πως πάνω από ένα εκατομμύριο Σέρβοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Έτσι στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση για την παρουσίαση του Βελιγραδίου ως προορισμού Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, City Break και Πολιτισμού.
Όπως εξήγησαν οι άνθρωποι του Οργανισμού Τουρισμού του Βελιγραδίου που βρίσκονται από χθες στη Θεσσαλονίκη, τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά είναι συναρπαστικά στο Βελιγράδι καθώς η πόλη στολίζεται αναλόγως και δεκάδες εκδηλώσεις δημιουργούν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Jasmina Milacic, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την αντιδήμαρχο τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, ο τομεάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης με την αντιδήμαρχο τουρισμού Βάσω Νικολέτου, ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης, η διευθύντρια της Aegean στη Θεσσαλονίκη Ειρήνη Σιδηροπούλου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Γιώργος Βόγιας, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και άνθρωποι του τουρισμού.
Στους χαιρετισμούς τους όλοι τους αναφέρθηκαν στα αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών και υποσχέθηκαν κάθε βοήθεια προκειμένου να διευρυνθεί το εκατέρωθεν τουριστικό ρεύμα ανάμεσα στις δυο χώρες.
Ο αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού του Βελιγραδίου Slobodan Unkovic και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το Βελιγράδι που συνεχώς εξελίσσεται. Νέα έργα ομορφαίνουν την πόλη, νέα ξενοδοχεία αναβαθμίζουν το επίπεδο φιλοξενίας, ενώ στις όχθες του ποταμού Σάβα χτίζεται το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, το Belgrade Waterfront.
Όσον αφορά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, δεκάδες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου (πρωτοχρονιά με το παλιό ημερολόγιο που ακολουθούν οι Σέρβοι). Θα πραγματοποιούνται καθημερινά ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα της σερβικής πρωτεύουσας. Σ΄ αυτές θα πάρουν μέρος οι πιο γνωστοί Σέρβοι καλλιτέχνες όπως ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς.
Η αλήθεια είναι πως το Βελιγράδι είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός ανάμεσα στους Έλληνες για πολλούς λόγους. Όμορφη πόλη, φιλικό περιβάλλον, εξαιρετικά αξιοθέατα, ωστόσο ένας ακόμη είναι το σχετικά λογικό κόστος σε φαγητό, διασκέδαση και shopping, που κάνει προσιτό τον προορισμό στον μέσο Έλληνα. Γι΄αυτό και το Βελιγράδι υπάρχει στα προγράμματα πολλών ελληνικών τουριστικών γραφείων που πραγματοποιούν εκδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Την σημερινή εκδήλωση διοργάνωσε για λογαριασμό του Οργανισμού Τουρισμού του Βελιγραδίου η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Tourism Plus του Νίκου Σαπουντζή, αποκλειστικός συνεργάτης του Οργανισμού από το 2014.

 

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments