Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
 
Ένα όνειρο δεκαετιών της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος έγινε πραγματικότητα. Δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το The Wine Hub, έναν φιλόξενο χώρο για την προβολή και ενημέρωση των φίλων του κρασιού για τις δραστηριότητες της Ένωσης και των 35 μελών της σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο, αλλά και για εκδηλώσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού και φυσικά γευσιγνωσίες.
Η πρώτη εκδήλωση έγινε χθες βράδυ όπου η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, Αλεξάνδρα Ανθίδου, και η ομάδα της, υποδέχθηκαν δεκάδες επαγγελματίες από τα χώρο του κρασιού και τις εστίασης, από το χώρο του τουρισμού καθώς και δημοσιογράφους για μια πρώτη γνωριμία με τον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Wine Hub.
Όπως ανέφερε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, «ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε για όλους. Για τους επαγγελματίες αλλά και τους απλούς φίλους του κρασιού, για φίλους του οινοτουρισμού, ντόπιους και επισκέπτες της πόλης. Μπορεί να έρθει οποιοδήποτε για να ενημερωθεί για τα 35 οινοποιεία των μελών μας που αποτελούν αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως «Δρόμοι του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας». Να λάβει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες πριν επισκεφτεί κάποια από αυτά.
Επίσης στο The Wine Hub θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως θεματικές γευσιγνωσίες και διάφορα παντρέματα του κρασιού με άλλους χώρους του πολιτισμού. Σας θυμίζω πως πρωταρχικός σκοπός της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, είναι πρωτίστως η προβολή του κρασιού ως μέρος του πολιτισμού αλλά και η υπεύθυνη κατανάλωση του».
Η πρώτη εκδήλωση στο Wine Hub είναι προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου με τίτλο «Ο ήχος του κρασιού. Γευσιγνωσία: Μουσική και κρασί».
Ακολουθεί τις 1 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα του Ξινόμαυρου, η εκδήλωση «Γευσιγνωσία με τις εκφράσεις του Ξινόμαυρου» ενώ στις 4 και 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες και καταναλωτές.
Το Wine Hub της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή 2 και Πολυτεχνείου 17Β και σας περιμένει…
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments