Ένα από τα πιο ωραία bazaar των τελευταίων ετών είχαν την ευκαιρία να χαρούν συμμετέχοντες και επισκέπτες την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Τρία χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωσή του, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια έκανε ένα εντυπωσιακό come back στην σχολική ατζέντα αλλά και στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης.
Ο καιρός ευόδωσε τα σχέδια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στους εξωτερικούς χώρους στην πλευρά των Λυκείων (πρώην Αρρένων). Η ενέργεια των παιδιών και η χαρά του κόσμου πλημμύρισαν το campus που μεταμορφώθηκε σε ένα όμορφο και αρμονικό σκηνικό γιορτής με δεκάδες λευκές τέντες ανάμεσα στα δέντρα και στα κτίρια του Macedonia και του Kyrides Hall.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του Γυμνασίου, του Λυκείου και του IB Diploma Program κατασκεύασαν και παρασκεύασαν δικά τους προϊόντα – όπως κεριά παραφίνης, λικέρ, ημερολόγια τοίχου, πίνακες ζωγραφικής, χριστουγεννιάτικα στολίδια, – και παρουσίασαν δράσεις πολλές από τις οποίες προετοιμάστηκαν σε clubs του σχολείου με τη βοήθεια των καθηγητών, όπως: αντικείμενα κατασκευασμένα σε 3D Printer, τα best seller αρώματα και φυσικά καλλυντικά του Aroma Club, χειροποίητα νεσεσέρ και σαπούνια του Cosmetics Club, κοσμήματα του Jewelry Club, συρμάτινα δεντράκια του Wire Sculpting Club, γλυκά και εδέσματα στο πλαίσιο του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας και του Cooking Club αλλά και alcohol free gluhwein και γερμανικές λιχουδιές του Club Γερμανικών, και face painting, παιχνίδια και δραστηριότητες. Το Kids Corner που έστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΙΒ2 αποτέλεσε πόλο έλξης των μικρών επισκεπτών που ήθελαν να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη και να γράψουν γράμματα με Χριστουγεννιάτικες ευχές.
Η ζωντανή μουσική δεν σταμάτησε ούτε λεπτό από την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες του Bazaar, που φέτος είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δεκατρείς μαθητικές μουσικές μπάντες καθώς και τα Orchestra και Greek Dance Clubs εντυπωσίασαν, ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν με τις εκπληκτικές ερμηνείες των παιδιών.
Ξεχωριστή νότα στην ημέρα ήταν και η παρουσία της ομάδας “Aeolos”, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools και αποτελείται από μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια και του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης. Η ομάδα παρουσίασε αυτοκινητάκια F1 σχεδιασμένα και κατασκευασμένα σε 3D Printer, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από τους επισκέπτες.
Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν και οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου, Λυκείου και ΙΒ και ο Σύλλογος Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια / ΣΑΑΚ Ανατόλια του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Επίσης, συμμετείχαν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, 15 σωματεία, ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που είχαν την ευκαιρία να πουλήσουν προϊόντα για την ενίσχυση των σκοπών τους ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα το κοινό.
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε από τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια Δρα Πάνο Βλάχο (φώτο) , και ακολούθησε κλήρωση των μεγάλων δώρων από τη λαχειοφόρο αγορά που περιλάμβανε περισσότερα από 230 δώρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments