Για πρώτη φορά φέτος, το Thessaloniki Convention Bureau διοργάνωσε τα Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 με σκοπό να τιμήσει τα πρόσωπα που, λειτουργώντας ως πρεσβευτές, συνέβαλαν αποφασιστικά στην τελική επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του συνεδρίου τους το 2023, καθώς και να επιβραβεύσει όσους εμπνεύστηκαν εκδηλώσεις που προβάλλουν την πόλη σε διεθνές επίπεδο και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτιστική, δημιουργική και σύγχρονη ταυτότητά της.
Τα Thessaloniki Ambassadors’ Awards βρήκαν θερμή ανταπόκριση στην ακαδημαϊκή, επιχειρηματική και πολιτιστική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και φιλοδοξούν να καθιερωθούν ως ένας θεσμός ανάδειξης σπουδαίων προσωπικοτήτων, κορυφαίων διοργανώσεων και επιτυχημένων συνεργασιών και συνεργιών από ένα μεγάλο φάσμα επιστημονικών πεδίων και εκδηλώσεων πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.
Η λαμπερή τελετή των Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023, διεξήχθη χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki και στο πλαίσιο της πρώτης αυτής εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις και ο τίτλος του Thessaloniki Ambassador σε 7 σημαντικές προσωπικότητες:

-Νικόλαος Μιχαηλίδης
Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Remarkable Contribution to Thessaloniki Meetings Industry

-Ελευθερία Γωνίδα
Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Hallmark Congress of the year
European Association for Research on Learning and Instruction

-Aγγελος Σιφαλέρας
Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Influential Congress of the year
KDE Akademy

-Γρηγόρης Παπαγιάννης
Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023
Boutique Congress of the year
International Conference on Power Systems Transients

-Αναστάσιος Διόλατζης
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 Ι Contribution to Destination Awareness
Reworks

-Λεόντιος Παπαδόπουλος
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 Ι Contribution to Destination’s Cultural & Creative Identity
The Comic Con vol.7

-Απόστολος Λέριος
Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 Ι Best Tech / Innovation Event of the year
Technology Forum 2023

Ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Πρόδρομος Μοναστηρίδης δήλωσε «το Thessaloniki Convention Bureau ήταν και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας προβολής και προώθησης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής: με έναν απόλυτα σύγχρονο τεχνοκρατικό χαρακτήρα, με επαγγελματισμό, με νέες ιδέες και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον προορισμό και στα 74 μέλη του. Τα συνέδρια, οι εκδηλώσεις και οι άνθρωποι που βραβεύουμε σήμερα – αλλά και οι δεκάδες που βλέπουμε να καινοτομούν, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να δημιουργούν σε όλη την πόλη – είναι για εμάς η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης».

Από το βήμα της εκδήλωσης ο Managing Director του Thessaloniki Convention Bureau, Δημήτρης Γανίτης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το 2024 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το Thessaloniki Convention Bureau καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Με τα βραβεία Thessaloniki Ambassadors’ Awards ενισχύουμε τις σχέσεις της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις δημιουργικές δυνάμεις την πόλης. Η συνεργασία, η ομαδικότητα και η συνένωση δυνάμεων μεταξύ των ακαδημαϊκών των σημαντικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής και των επαγγελματιών της τοπικής τουριστικής συνεδριακής βιομηχανίας (διοργανωτών συνεδρίων, συνεδριακών χώρων, ξενοδοχείων κ.α.) αποτελούν βασική προϋπόθεση στην επίτευξη στόχων και μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη δυναμική του προορισμού στη διεκδίκηση και προσέλκυση σημαντικών διεθνών συνεδρίων στη Θεσσαλονίκη».
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Έλσα Ποιμενίδου.
Tα Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υποστήριξαν οι χορηγοί, μέλη του Thessaloniki Convention Bureau: Hyatt Regency Thessaloniki, Global Events, SYMVOLI | Conference & Cultural Management, Multiplo by EVIN Intzoglou, VDL audiovisual, Wine Roads of North Greece.

Επίσημος αερομεταφορέας της εκδήλωσης ήταν η Aegean Airlines. Το βραβείο των Thessaloniki Ambassadors’ Awards 2023 σχεδιάστηκε από την Atrion Unique Gifting, μέλος του Thessaloniki Convention Bureau.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments