Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Τα ΒορΟινά του Σεπτεμβρίου μας έλειψαν φέτος, καθώς η εκδήλωση οινογευσίας που κάθε χρόνο γίνεται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δεν πραγματοποιήθηκε για τους γνωστούς λόγους.
Δε μας έλειψε όμως το καλό κρασί και σ΄αυτό φρόντισαν οι άνθρωποι των Οίνων Βορείου Ελλάδος, που σε διάφορους χώρους στην πόλη, οργάνωσαν μια σειρά από εκδηλώσεις οινογευσίας, παρουσιάσεις, wine-cocktails και ευφάνταστα δείπνα που συνδύασαν ευρηματικά μενού με εκπληκτικά κρασιά των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας.
Μια από αυτές τις εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε στο αγαπημένο Cookoo, το εντυπωσιακό εστιατόριο του ξενοδοχείου Mediterranean Palace στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο Chef του Cookoo Βασίλης Τσόντζος και ο pastry Chef Κυριάκος Νικολαΐδης, ετοίμασαν ένα μενού εφτά πιάτων που συνδυάστηκε με 11 ιδιαίτερα κρασιά και ένα τσίπουρο τα οποία εξέλεξε η Αλεξάνδρα Ανθίδου.
Στον χαιρετισμό του στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Παναγιώτης Ζελελίδης, ζήτησε από τους καλεσμένους να αισθανθούν άνετα και ασφαλείς καθώς το Mediterranean Palace τηρεί με ευλάβεια αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, κάτι που ήταν εμφανές.
Άξια ξεναγός στο υπέροχο γευστικό ταξίδι ήταν η Αλεξάνδρα Ανθίδου που με τον δικό της ζεστό και φιλικό τρόπο, έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε κρασί και διηγήθηκε τις ιστορίες που τα συνοδεύουν.
Η βραδιά ήταν συναρπαστική όχι μόνο χάρη στα υπέροχα πιάτα και μοναδικά κρασιά, αλλά και στο εξαιρετικό σέρβις που είχε ρυθμό και δεν σε άφηνε ούτε στιγμή να βαρεθείς. Τα ποτήρια άδειασαν και γέμισαν πολλές φορές και ήταν πραγματικά τυχεροί όσοι έζησαν αυτό το γευστικό ταξίδι που σε αντίστοιχο εστιατόριο της Ευρώπης θα στοίχιζε μια μικρή περιουσία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments