Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Αν και τα Χανιά προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από την Ευρώπη, δεν τους είναι αδιάφορη η Βόρεια Ελλάδα. Πρόσφατα ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Χανίων Νεκτάριος Ψαρουδάκης και ο συνεργάτης του Μανώλης Ντουκάκης, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη προσπάθεια τους να αναπτύξουν μια γέφυρα επικοινωνίας με τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους για την τουριστική προώθηση της πόλης τους.
Σε γεύμα εργασίας στο οποίο παραβρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες ειπώθηκαν πολλά και ανταλλάχθηκαν χρήσιμές ιδέες και απόψεις.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης και Χανίων η οποία είναι ελλιπείς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ψαρουδάκης « είναι αναγκαίο οι δυο πόλεις να έχουν περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις. Ήδη έχει πέσει η ιδέα στο τραπέζι να ναυλωθεί αεροσκάφος εκτός υψηλής περιόδου που θα φέρει κόσμο στα Χανιά, καθώς η περιοχή έχει πολλά να δείξει όλες τις εποχές του χρόνου».
Όσον αφορά τη γενικότερη τουριστική ανάπτυξη των Χανίων ο αντιδήμαρχος τουρισμού μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τουριστικά τα Χανιά περισσότερο και πέρα από την καλοκαιρινή περίοδο. Έχουμε αναπτύξει ένα κάρο ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα Χανιά είναι η αρχόντισσα της Κρήτης. Έχουμε κάνει ως Δήμος πολλές αναπλάσεις στην πόλη που βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Στην παλιά πόλη ηλεκτρικά οχήματα μαζεύουν ανακυκλώσιμα και μη απορρίμματα πόρτα πόρτα.
Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι. Είναι στη φύση μας να κάνουμε το καλύτερο για τον επισκέπτη μας.
Η παράδοση για μας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έτσι όλο το καλοκαίρι, κάθε Τρίτη, οργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παλιά πόλη για να δουν και να μάθουν οι επισκέπτες για την παράδοση μας.
Τι να πούμε για τα προϊόντα και την γαστρονομία μας. Ένας απίστευτος πλούτος που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Αν και έχουμε πολλούς τουρίστες, θέλουμε να αναπτύξουμε και άλλες μορφές τουρισμού πέρα από το ήλιος και θάλασσα. Ο αθλητικός και ο μαθητικός τουρισμός είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ. Τα Χριστούγεννα η πόλη θα είναι ιδιαίτερα στολισμένη και θα θυμίζει αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις. Κάνουμε και άλλα με δράσεις που φέρνουν αποτέλεσμα. Δεν μας αρκεί η συμμετοχή σε μια τουριστική έκθεση».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments