Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Στα πλαίσια της 36ης Philoxenia, ο Δήμος Ιωαννίνων παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, το στρατηγικό πλάνο του σχετικά με τον συνεδριακό τουρισμό. Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα ισχυρό όπλο για την πόλη των Ιωαννίνων. Στο γεγονός αυτό συμβάλλει η ύπαρξη μεγάλων ξενοδοχείων που έχουν αναπτυχθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια.
Ο κύριος στόχος είναι ο τουρισμός δώδεκα μήνες τον χρόνο και αυτό, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου, έχει επιτευχθεί. Τα υπέροχα τοπία της Ηπείρου συνολικά καθώς και τα ξεχωριστά αξιοθέατα των Ιωαννίνων ενδείκνυνται για διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Επιπλέον, τα χαρμόσυνα νέα είναι πως τα πράγματα φέτος ήταν καλύτερα ακόμα από το 2019 σχετικά με τις κρατήσεις, σύμφωνα με τον κ. Σουρέλη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Τέλος, δόθηκε έμφαση στο ότι ο εσωτερικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα Ιωάννινα καθώς αυτός είναι που μπορεί να βρίσκεται εκεί 365 ημέρες τον χρόνο.
Την παρουσίαση των συνεδριακών δυνατοτήτων των Ιωαννίνων έκανε ο Αιμίλιος Νέος στέλεχος του τμήματος τουρισμού του Δήμου. Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ιωαννίνων Γιώργος Λόλης και η διευθύντρια του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments