Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Κάθε μέρα που περνάει, η «μικρότερη Ήπειρος του κόσμου» όπως είναι το σλόγκαν της, κερδίζει πόντους στον τουριστικό χάρτη. Η Εγνατία Οδός και η Ιόνια Οδός, καθώς και τα δυο αεροδρόμια (Ιωαννίνων και Ακτίου), έβγαλαν από την απομόνωση την Ήπειρο και ανέδειξαν τα τουριστικά της πλεονεκτήματα.
Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο προορισμό 365 ημερών, καθώς διαθέτει βουνά και παραλίες, ιστορία και παράδοση, γαστρονομία και φύση και όλα αυτά στην καλύτερη τους εκδοχή.
Όλα αυτά, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε την ευκαιρία να τα προβάλει στην φετινή 36η Philoxenia, όπου έδωσε βροντερό παρών. Στα πλαίσια της συμμετοχής της προσκάλεσε δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει και να τους παρουσιάσει τις ομορφιές της περιοχής.
Στην εκδήλωση που έγινε στο Τελλόγλειο, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ότι κάνουμε είναι στοχευμένο. Σε μας ο τουρισμός δεν είναι αυτοσκοπός Είναι η συνεργασία του πρωτογενούς ποιοτικού τομέα με τον τουρισμό καθώς ότι παράγει ο τόπος μας είναι ποιοτικό. Αυτό μας έχει δώσει μια ταυτότητα που είμαστε υποχρεωμένοι να την διατηρήσουμε και να την αναδείξουμε. Η Ήπειρος, καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές, εκπληκτική ϕύση, πλούσια θρησκευτική κληρονομιά, ανεξάντλητες δυνατότητες στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και γαστρονομία που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Η Ήπειρος είναι Περιφέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό και μέσω των στοχευμένων δράσεων προβολής που υλοποιούμε, μπορούμε να πούμε, πως πλέον διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένης αξίας».
Την παρουσίαση του προορισμού στους δημοσιογράφους, έκανε η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα. Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία διακοπών σε κάθε επισκέπτη. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα συνεχιστούν, αποδίδουν στην πράξη κι αυτό καταγράφεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που υπήρξε κατά την θερινή περίοδο στο σύνολο της Ηπείρου».
Αμέσως μετά προσφέρθηκε brunch με νοστιμιές Ηπείρου συνοδεία ηπειρώτικου κρασιού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Ναυρόζογλου και η Ζένια Γεωργιάδου με την ομάδα της, καθώς η εταιρεία της, η Encore, είναι αυτή που επιμελείται την τουριστική προβολή της Ηπείρου.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments