Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Σε συνθήκες εξαιρετικής οργάνωσης και επαγγελματισμού, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Βουκουρέστι η Διπλωματία των Προορισμών. Πρόκειται για την προωθητική δράση που στόχο έχει να προβάλει τουριστικά τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία στην ρουμανική αγορά, για την οποία η Ελλάδα αποτελεί από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς.
Την Διπλωματία των Προορισμών διοργανώνει η εταιρεία Wise Ram, που ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην προώθηση προορισμών. Στη συγκεκριμένη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων από τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenee Palace Hilton στο κέντρο του Βουκουρεστίου, έγινε παρουσίαση των δυο προορισμών με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού. Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον αναπληρωτή πρέσβη Δημήτρη Καρακωσταντή, τον διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι Γιώργο Σταφυλάκη και τον γενικό γραμματέα του Ελληνορουμανικού επιμελητηρίου Γιάννη Αλφιέρη.
Αναφερθήκαν στους ιστορικούς δεσμούς των δυο λαών αλλά και τις συνεχώς εξελισσόμενες σχέσεις των δυο κρατών, που στον τουρισμό αποτελούν την πιο σημαντική τους έκφανση.
Την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης έκανε η διευθύντρια του Thessaloniki Convention Bureau Ελένη Σωτηρίου και της Πιερίας ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νίκος Λαλούμης.
Ακολουθούσε παρουσίαση της Aegean από την Ειρήνη Σιδηροπούλου, διευθύντρια πωλήσεων για τη Βόρεια Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες και τον συνεργάτη της Μανώλη Μπατιστάκη.
Η Aegean, πραγματοποιεί δέκα πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Αθήνας και Βουκουρεστίου, με τις οποίες οι Ρουμάνοι μπορούν να φτάσουν σε όλη την Ελλάδα μέσα από το εσωτερικό δίκτυο της ελληνικής εταιρείας. Δεν θεωρείται απίθανο σύντομα να δρομολογηθεί και απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι, καθώς η Aegean τα τελευταία χρόνια επενδύει στην αγορά των Βαλκανίων και αυξάνει συνεχώς το πτητικό της έργο στη Ρουμανία. Χαρακτηριστικό είναι πως για το πρώτο τρίμηνο του 2022, έχει προγραμματίσει πάνω από 40 χιλιάδες θέσεις στο Αθήνα – Βουκουρέστι, που αντιστοιχεί σε αύξηση 230% σε σχέση με το 2019, δηλαδή πριν την πανδημία. Ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, η Aegean κράτησε το δρομολόγιο αναλαμβάνοντας τη σχετική οικονομική ζημιά.
Μετά από τις παρουσιάσεις, ξεκίνησαν οι B2B συναντήσεις ανάμεσα στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και Πιερίας και 15 τουριστικούς πράκτορες από την Ρουμανία που ασχολούνται ή ψάχνουν να ασχοληθούν με την Ελλάδα, που αποτελεί μαζί με την Τουρκία τους δυο σημαντικότερους προορισμούς για τους Ρουμάνους ταξιδιώτες.
Οι περισσότεροι Ρουμάνοι, έρχονται στη χώρα μας για διακοπές οδικώς, ωστόσο αυξάνονται συνεχώς οι πτήσεις τσάρτερ σε προορισμούς όπως η Ζάκυνθος, η Σκιάθος, η Κρήτη, η Ρόδος και άλλοι.
Μιλήσαμε με τους συμμετέχοντες στα B2B και μας δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι από το ενδιαφέρον της άλλης πλευράς και την ποιότητα των B2B συναντήσεων.
Όπως προαναφέραμε την Διπλωματία των Προορισμών διοργάνωσε η Wise Ram και είχε την αιγίδα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας για την οποία ο ιδιοκτήτης της Wise Ram Σπύρος Πέγκας ευχαρίστησε από μικροφώνου.
Αρωγός στην προσπάθεια ήταν η Aegean, η οποία για μια ακόμη φορά βοήθησε έμπρακτα τη συγκεκριμένη δράση. Όλα δείχνουν πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη Διπλωματία στο Βουκουρέστι με άλλους προορισμούς από τη Βόρεια Ελλάδα που έδειξαν ισχυρό ενδιαφέρον.

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments