Το Taste of Loutraki-The Corinthian Food Festival, το Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε στο Λουτράκι, στην Περαχώρα και στους Αγίους Θεοδώρους.
Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, εμπνεύστηκαν μενού με βάση τα τοπικά προϊόντα της Κορίνθου και τα προσέφεραν για αυτό το τριήμερο στους ντόπιους και στους επισκέπτες. Επίσης παραγωγοί τοπικών προϊόντων, εισηγητές και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού εμπειριών ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του Taste of Loutraki.
Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, Κορυφαίοι σεφ, Sommelier οίνου και νερού καθώς και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, παρουσίασαν την γαστρονομική ταυτότητα και τα προϊόντα της Κορινθιακής γης, σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ οι τουριστικοί πράκτορες, ξεναγήθηκαν στην γύρω περιοχή και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε workshops γευσιγνωσίας με θέμα το τοπικό ελαιόλαδο, τα λουκούμια Λουτρακίου και τα παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments