Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στην ευρύχωρη βεράντα του Makedonia Palace, με φόντο τον Θερμαϊκό και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Θεσσαλονίκης, δεκάδες φίλοι και επαγγελματίες του κρασιού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες μια εξαιρετική γευστική δοκιμή κρασιών και να ευχηθούν «καλό καλοκαίρι».
Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», το συλλογικό όργανο των οινοπαραγωγών της περιοχής, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένα κόκκινα, λεύκα και ροζέ κρασιά, ΠΟΠ και ΠΓΕ, των οινοποιείων μελών της ένωσης, με μόνη ένδειξη την γεωγραφική περιοχή από την οποία προέρχονται και όχι το οινοποιείο που τα παράγει.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει για τα κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) και να προωθήσει την υπεύθυνη κατανάλωση τους που δεν ξεφεύγει από τα όρια.
Στα πηγαδάκια των επαγγελματιών που σχηματίστηκαν, έγινε σαφές πως φέτος το ελληνικό κρασί πάει καλά ακολουθώντας τα βήματα του τουρισμού που επίσης πάει καλά, πιστοποιώντας την στενή τους σχέση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments