Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Πάνω από 100 χρόνια ζωής έκλεισε ο Αγροτικός συνεταιρισμός της Πάρου (ιδρύθηκε το 1920). Δραστηριοποιείται στο κρασί, το λάδι και το τυρί. Τα τελευταία χρόνια ξανασυστήνεται ως Paros farming Community. Δεν άλλαξε μόνο όνομα αλλά και φιλοσοφία, οργάνωση και διάθεση να πάρει μια καλύτερη θέση στους κλάδους που δραστηριοποιείται. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση ύψους εφτά εκατομμυρίων ευρώ που εκσυγχρονίζει εγκαταστάσεις και δυνατότητες
Σε ότι αφορά στο κρασί, με την βοήθεια της εταιρείας Hetero Wines και μιας εξαιρετικής ομάδας, ένα νέο state or art οινοποιείο δημιουργείται που θα είναι έτοιμο το 2025. Όχι μόνο θα δεκαπλασιάσει την παραγωγή που θα φτάσει τις 400 χιλιάδες φιάλες, αλλά θα βελτιώσει το τουριστικό προϊόν του νησιού. Το εντυπωσιακό οινοποιείο θα είναι επισκέψιμο και θα δίνει την δυνατότητα στους τουρίστες να βελτιώσουν την εμπειρία τους στην Πάρο.
Όπως μας είπε η Μαρία Ταμιωλάκη της Hetero Wines, «σε ότι αφορά στα κρασιά η παραγωγή επί του παρόντος είναι μικρή κοντά στις 35 χιλιάδες φιάλες αλλά ιδιαίτερα ποιοτική. Παράγεται μόνο από γηγενής ποικιλίες σε δυο σειρές, τις Seiradi και Τόπος».
Την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν οι Θεσσαλονικείς και μάλιστα στην καλύτερη τους εκδοχή, έχουν από χθες και για λίγες μέρες στο γνωστό εστιατόριο της πόλης «Μαιτρ και Μαργαρίτα» (Φράγκων 3 &, Στρ. Σφέτσου) που οι άνθρωποι του το συστήνουν ως ένα αντισυμβατικό wine bistro. Από χθες και για τρεις εβδομάδες, συστήνει τα κρασιά περιοχών της χώρας, κυρίως από μικρά οινοποιεία, τα οποία συνοδεύουν οι ευφάνταστες δημιουργίες του σεφ Σωκράτη Δεληγιάννη, εμπνευσμένες από τις περιοχές των κρασιών.
Η πρώτη βδομάδα που ξεκίνησε χθες παρουσιάζει τα κρασιά της Paros Farming Community που τα συνοδεύουν πιάτα όπως το «Σαλατούρι» από ψάρι ημέρας, η οσπριάδα με θράψαλο και καπνιστή πάπρικα, τόνος σε μαρινάδα εσπεριδοειδών, και άλλα. Μια ανεπανάληπτη γευστική περιπλάνηση στο ήρεμο χαλαρό περιβάλλον του Μαιτρ και Μαργαρίτα.
Όπως μας είπε η Καλιρρόη Αποίκου, την άλλη Πέμπτη η Eklektikon επιλέγει κρασιά από ελληνικά νησιωτικά terroir και την Πέμπτη 05/10 το «Μαιτρ και Μαργαρίτα» υποδέχεται τα Navitas, σε μια ξενάγηση στο οινοποιητικό τοπίο της Πιερίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments