Πάνω από 100 ελληνικά προϊόντα υψηλής είναι χαρακτηρισμένα ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση του γεωργικού εισοδήματος , των εξαγωγών και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, καθώς αποτελούν μέρος της διατροφής των επισκεπτών της χώρας μας.
Σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν είναι πολλοί αυτοί που τα γνωρίζουν ώστε να τα επιλέγουν και να τα αναζητούν. Για το λόγο αυτό ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τιτλο «Small Treasures EU» (Μικροί θησαυροί της Ευρώπης) έχει σκοπό την ανάδειξη και προβολή των προϊόντων προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, δηλαδή των μικρών θησαυρών της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στην οποία μίλησαν ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης, η γεωπόνος Ελίνα Βιδάλη, η γεωπόνος Κατερίνα Καπλάνη και η διατροφολόγος Ειρήνη Τοπαλίδου.
Αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία της παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, τις διαδικασίες προβολής και ανάδειξης τους αλλά και της διατροφικής τους αξίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευστική δοκιμή μερικών από τα προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments