Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το Βόιο (περιοχή του Νομού Κοζάνης) είχαν την ευκαιρία οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης. Στην παραλία της Θεσσαλονίκης στήθηκε από τον Δήμο Βοΐου μια τριήμερη δράση, με δρώμενα, παρουσιάσεις, προβολές και τοπικά προϊόντα η ποια ολοκληρώνεται σήμερα.
Το σύνθημα «Μυστικά και εκπλήξεις. Πού αλλού; Βόιο –Δυτικής Μακεδονίας» είχε παρουσιαστεί ήδη από την έκθεση Philoxenia τον περασμένο Νοέμβριο και πρωταγωνίστησε στο τριήμερο της παραλίας όπου η είσοδος ήταν δωρεάν.
Η παρουσίαση είχε ως σκοπό να αναδείξει τον Δήμο Βοΐου ως έναν προορισμό 365 ημερών, προτείνοντας μέρη και δραστηριότητες για κάθε εποχή με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων με βίντεο γεμάτα εικόνες της περιοχής.
Πάγκοι με τοπικά προϊόντα δεν θα μπορούσαν να λείπουν καθώς η παραδοσιακή γαστρονομία της περιοχής είναι πολύ πλούσια. Τραχανάδες και χυλοπίτες διαφόρων γεύσεων, τσάι του βουνού, αγνό μέλι και ποικιλία παραδοσιακών κρασιών υπήρχαν εκεί δείχνοντας την πληθώρα των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και των ατόφιων γεύσεων του Δήμου Βοΐου, χωρίς όμως δυστυχώς να υπάρχει η δυνατότητα πώλησης τους!
Οι διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του τριήμερου φεστιβάλ συγκέντρωσαν πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας των πρωινών και μεσημεριανών ωρών, ενθουσίασαν τον κόσμο και τον ενημέρωσαν για τα όμορφα αυτά μέρη του Δήμου Βοΐου.
Ο απολογισμός του τριήμερου φεστιβάλ σίγουρα είναι θετικός αφού οι Θεσσαλονικείς ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν καλύτερα τις ομορφιές ενός Δήμου που η πρωτεύουσα του απέχει μόνο 1.5 ώρα από την πόλη γεγονός που καθιστά την περιοχή ιδανική για μία απόδραση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments