Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Ο σκοπός φιλανθρωπικός, για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με αφετηρία παραδοσιακά μικρασιάτικα αλλά και νεότερα τραγούδια για την Μικρασιατική Καταστροφή και πρωταγωνιστές την Ορχήστρα, τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και την Δημοτική Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καρυοφυλλίδη, την καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Γλυκερία, τους ερμηνευτές Παναγιώτη Τουρνά, Δέσποινα Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνα Καράμπα και αφηγητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ. Γεώργιο Κουφό, το Μουσικό Σχολείο πρόσφερε μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών στο κοινό που πλημμύρισε το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου κάθε γωνιά του αρχαίου θεάτρου Δίου, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Η Γλυκερία ερμήνευσε τραγούδια διαχρονικά κι επίκαιρα, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία, για ένα σημαντικό σκοπό, που μάγεψε, συγκίνησε και ενθουσίασε όλους τους Πιεριείς.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου, όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης καθώς και τους θεατές για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πολυσχιδές έργο της τοπικής Εκκλησίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή συναυλία που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια των καθηγητών τους θα μείνει στην καρδιά όλων, όχι μόνο για την απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική της, που σπάνια συναντούμε σε τέτοιο βαθμό, αλλά και για τα έντονα κοινωνικά μηνύματα που εμπεριέχει». Στη συνέχεια τίμησε και ευχαρίστησε την Γλυκερία για την εξαιρετική της παρουσία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments